Súlyos büntetést kapott egy magyar férfi holokauszttagadásért


-A A+

Holokamut, ajvékolást és ingyenélőket emlegetett Facebook-hozzászólásában egy férfi, akit jogerősen nagy összegű pénzbüntetésre ítélt a bíróság holokauszttagadás miatt Magyarországon - írja az Origó

J. Norbertet az esztergomi járásbíróság marasztalta el jogerősen a nemzeti szocialista rendszer bűneinek nyilvános tagadása miatt. A 800 ezer forintos pénzbírság átváltható 400 nap fogházra.

A büntetett előéletű J. Norbert a Tett és Védelem Alapítvány (TEV) Facebook-oldalán tavaly nyáron Köves Slomó rabbi Hogyan beszéljünk a holokausztról? című cikke alatt kommentben ezt írta:"Hogyan beszéljünk? Úgy, hogy húzzatok vissza a p...ba, ahonnan jöttetek! Az emberek könyökén jön már ki az ajvékolásotok meg ingyenélősödésetek a holokamutokkal együtt!"

J. Norbert a saját Facebook-oldalán más antiszemita tartalmakat is posztolt: terroristának nevezte az Egyesült Államokat vagy Izraelt, és utóbbit nevezte meg a közel-keleti háborúk felelőseként.

Magyarországon nem ez az első ilyen ítélet: tavaly például a budapesti Páva utcai holokauszt-emlékhely meglátogatására kötelezte a bíróság azt a szegedi rokkantnyugdíjast, aki tavaly az Origo cikkéhez írt kommentjében "holokamuzott".








EZT OLVASTA MÁR?

X