Az Egyesült Arab Emírségekben boldogság- és tolerancia-minisztereket neveztek ki


-A A+

Boldogságért és toleranciáért felelős minisztereket neveznek ki az Egyesült Arab Emírségekben – jelentette be kedden az arab ország kormányfője a BBC brit közszolgálati média jelentése szerint.

Sejk Mohamed bin Rasíd Ál-Maktúm azt mondta, hogy a közjó és az általános elégedettség elérése érdekében hozták létre a boldogságért felelős miniszteri pozíciót. Az emírségek miniszterelnöke hozzátette: a kormányátalakítás részeként számos tárcát összevonnak, és terveik szerint a kormányzati szolgáltatások jelentős részét kiszervezik külső cégekhez.

"A kormányzatoknak rugalmasnak kell lenniük. Nem több minisztériumra, hanem több olyan tárcavezetőre van szükség, akik képesek lépést tartani a változásokkal" – jelentette ki hétfőn a miniszterelnök Dubajban, a World Government Summit nevű, a kormányzatok jövőjével foglalkozó csúcstalálkozón. Ál-Maktúm hangsúlyozta: "fiatal és rugalmas kormányzatot szeretnének, amely képes teljesíteni a fiatalok vágyait és a lakosság céljait".

Twitter-oldalán a kormányfő a toleranciáért felelős miniszteri posztról úgy nyilatkozott, hogy a pozíciót betöltő személy az Egyesült Arab Emírségek társadalmának alapvető értékeként fogja hirdetni a toleranciát.


A miniszterelnök a fiatalok nemzeti tanácsának felállítását is bejelentette. A testületet egy legfeljebb huszonkét éves, női ifjúságügyi miniszter vezeti majd, és a "fiatal férfiak és nők elitcsoportja" a kabinetnek ad tanácsot az ifjúságot érintő kérdésekben.
EZT OLVASTA MÁR?

X