Tévedésből mérgezték kis híján meg a 142 székelyudvarhelyi diákot


-A A+

Tévedésből felcserélték a növényvédőszert abban a battonyai kukoricásban, amelybe az utólag kórházba szállított 142 székelyudvarhelyi diákot dolgozni küldték a címerező táborban.

Erről a Székelyhon számolt be hétfőn a Békés Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízotti Kabinetjének tájékoztatása alapján. Mint írtuk, a diákokat egy hete, vasárnap este szállították kórházba, mert kiderült, hogy idegméreggel permetezett kukoricásban dolgoztatták őket. Végül egyiküknek sem esett baja, mindegyikük elhagyhatta a kórházat.

Időközben kiderült, a battonyai mezőgazdasági vállalkozás területén a gépkezelő a vegyszerezés során felcserélte az adott táblára kiírt növényvédőszert, így a nulla nap munkaegészségügyi várakozási idejű növényvédőszer helyett a háromnapos várakozási idejű növényvédőszert használta fel abban a táblában, ahol a délutáni órákban címerezés folyt a vegyszerezés után.

A Békés Megyei Kormnyhivatal közölte: még zajlanak a helyszíni ellenőrzések Battonyán. A hatósági eljárás befejezése után a hiányosságok és hibák súlyossága alapján, illetve a szakmai jogszabályok előírásainak megfelelően bírságot szabnak ki.

Korábban a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Maszolnak elmondta, hogy foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség gyanújával rendeltek el az ügyben.








EZT OLVASTA MÁR?

X