Tragédia történhetett egy romániai családdal a nizzai merénylet estéjén


-A A+

Eltűnt egy romániai házaspár Nizzában a 84 emberéletet követelő tömeges gázolásos merénylet estéjén – erősítette meg szombat este a bukaresti külügyminisztérium.

Elsőként Lucian Mândruță televíziós újságíró számolt be arról a nap folyamán, hogy a franciaországi város egyik gyerekkórházában kómában fekszik egy román kisfiú, akinek eltűntek a szülei. A hír tragédiát sejtet, ugyanis a nizzai merénylet halálos áldozatai közül többet még nem sikerült azonosítani.

A külügy közleménye szerint a gyermeket a már Franciaországban tartózkodó rokonai (a nagymamája és a nagybátyja) azonosították. A hozzátartozók azért utaztak Nizzába, mert nyugtalanította őket, hogy a merénylet estéje óta megszakadt a kapcsolatuk a családdal. A marseille-i román konzulátustól is segítséget kaptak a kisfiú felkutatásában.

A külügy nem nevezte meg a családot, ám a Nizzában eltűnt személyek felkutatására létrehozott SOS Nice Facebook-csoport fotót is közölt róluk. A családfő, Cristian Coman 34, felesége, Adriana Coman 28 éves, a 8 éves gyermek neve Denis. Mindannyian román állampolgárok, de néhány éve Ausztriában telepedtek le.

A kisfiú állapotáról bizakodóan nyilatkozta a francia orvosok. A külügy közleménye szerint a szülőket továbbra is keresik a francia hatóságok. Az akcióba az Interpolt is bevonták. 

A bukaresti külügy korábbi közleménye szerint a nizzai merényletben két román állampolgár sérült meg.








EZT OLVASTA MÁR?

X