Legalább öt tettestársa volt a nizzai merénylőnek


-A A+

A francia nemzeti ünnepen Nizzában lecsapó terrorista hónapokon át tervezte a terrortámadást, és legalább öt tettestársa volt - közölte Francois Molins párizsi ügyész.

Molins elmondta: négyszázan dolgoznak az ügyön, és jelentős haladást sikerült elérni. Az ügyész kijelentette: a Franciaországban élő, tunéziai Mohamed Lahouaiej Bouhlel „támogatóktól és cinkostársaktól” kapott segítséget.

Beszámolt arról is, hogy az öt gyanúsított őrizetben van. Francois Molins azt is elmondta: a támadó telefonján talált adatok arra utalnak, hogy már tavaly tervezni kezdte a támadást.

A július 14-i terrortámadásban 84 ember halt meg és több mint 200-an megsérültek miután egy tunéziai származású férfi szándékosan a tömegbe hajtott egy teherautóval. A francia nemzeti ünnep miatt nagyjából 30 ezren voltak az utcán, a sofőr célja az volt, hogy minél több emberrel végezzen.

Legalább egy kilométeren keresztül, cikcakkban hajtott, és lövöldözött is. Végül a rendőrök végeztek vele. A támadást az Iszlám Állam vállalta magára.
EZT OLVASTA MÁR?

X