Már 3613 külföldön élő román állampolgár kérte felvételét a választási jegyzékbe


-A A+

Az Állandó Választási Hatóság közlése szerint hétfőig 3613 külföldi lakcímmel rendelkező román állampolgár kérvényezte, hogy felvegyék a választási névjegyzékbe. Közülük 2913-an a levélben történő szavazás mellett döntöttek, 700-an pedig a szavazókörzeteknél akarnak voksolni.

A legtöbb levélszavazásra vonatkozó kérelem a Spanyolországban élő román állampolgároktól érkezett (1290), őket követik az Olaszországban (791), Franciaországban (118) és Németországban (101) élők. Egy-egy levélszavazásos igénylés érkezett Magyarországról, Vietnámból, Új-Zélandról, Indiából, Dél-Koreából, Ciprusról és Dél-Afrika Köztársaságból.

A szavazókörzeteknél az eddigi jelzések szerint 305 Spanyolországban, 156 Moldova Köztársaságban, 71 Olaszországban és 24 Portugáliában élő román állampolgár kívánja leadni a voksát.

Az Állandó Választási Hatóság felhívja a külföldön élő szavazók figyelmét, hogy időben forduljanak a külképviseletekhez, konzuli hivatalokhoz, és nyújtsák be a választási jegyzékbe való felvételükhöz szükséges iratcsomókat, amelyben jelzik, hogy levélben terveznek-e szavazni vagy a lakhelyükhöz legközelebb eső szavazókörzetnél. 








EZT OLVASTA MÁR?

X