Lebombáztak egy iskolát Jemenben, legkevesebb tíz gyermek meghalt


-A A+

Légicsapás ért szombaton Jemen északi részén egy iskolát, aminek következtében legkevesebb tíz gyerek életét vesztette, további huszonegy pedig megsebesült - adta hírül az Orvosok Határok Nélkül nevű nemzetközi segélyszervezet.

A jemeni húszik egyik vezetője a történtekért a Szaúd-Arábia vezette arab katonai koalíciót okolja, amely egyelőre nem nyilatkozott az esetről.

Jemenben több mint egy éve háború folyik, amelyet az robbantott ki, hogy az Irán támogatását élvező síita húszik fellázadtak a nemzetközileg elismert elnök, Abed Rabbó Manszúr Hádi és kormánya ellen, száműzetésbe kényszerítve mind Hádit, mind kabinetjét.

A Szaúd-Arábia vezette arab katonai szövetség a szunnita Hádi támogatására jött létre, hogy fellépjen a síita lázadók ellen, akik Jemen északi területének nagy részét uralják, beleértve a fővárost. A koalíció már több ezer légi támadást hajtott végre a húszik ellen, ugyanakkor a jemeni belpolitikai káoszt kihasználó al-Kaida és az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezetek jemeni csoportjaira is igyekszik csapást mérni.

A szombati légicsapás egybeesett azzal, hogy csaknem két év óta először összehívták a húszikat támogató jemeni parlamentet. Hádi törvénytelennek minősítette a lépést, és figyelmeztetett, hogy azokat a képviselőket, akik az ülésen részt vesznek, büntetőeljárás alá fogják vonni.
EZT OLVASTA MÁR?

X