Borbély Kijevben: az EU-nak szigorúbban kell kezelnie a közösségi hálókon uszító személyeket


-A A+

A Jaltai Európai Stratégia (YES) 13. Közgyűlésén vett részt szeptember 15–17. között Borbély László, a képviselőház külügyi bizottságának elnöke Kijevben, amelynek fő témái idén a soron következő amerikai elnökválasztás, az Európában egyre gyakoribb radikális megnyilvánulok, a Brexit, illetve a menekült-krízis sajátosságai köré csoportosultak.

Borbély László – aki Az egyenlőtlenségek, valamint az intézményes berendezkedések elleni mozgalmak a társadalmak szétdarabolásához vezetnek? című panelben szólalt fel – elmondta: globalizált világunkban, az internet térnyerésének köszönhetően, az emberek sokkal több információ birtokába jutnak, amelyek nem mindig fedik a valóságot. „Az arab tavasz során a menekültekkel kapcsolatos kérdésekben, de a politikai döntések kapcsán is a “social media”, a közösségi hálók egyre nagyobb szerepet kapnak, és ez nem mindig pozitívum. A jövőben arra kellene koncentrálni a közösségi kommunikáció terén, amely egyre jobban befolyásolja és formálja a közvéleményt, hogy mindazok a személyek, akik a világhálón uszítanak, gyűlöletkampányokat folytatnak, erőszakos cselekedetekre biztatnak, felelősségre legyenek vonva” – hangsúlyozta beszédében Borbély László.

A magas rangú eseményen a képviselőház külügyi bizottságának elnöke Manuel Barrosoval, az Európai Bizottság volt elnökével, Newt Gingrichel, az amerikai kongresszus volt elnökével és Johannes Hahn európai biztossal is találkozott.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X