„Megköveztek” Észak-Írországban egy román nőt


-A A+

Fiatal északír fiúk lefilmezték magukat, amint kikezdtek és kővel megdobáltak egy fiatal romániai nőt Antrimban, akik öngyilkos merénylőnek neveztek. A Facebook közösségi oldalon megosztott felvételt több mint 400 ezren néztek meg, többek között helyi rendőrség is, amely azonosította az elkövetőket és eljárást indított ellenük.

 A romániai nő magas fokú lélekjelenlétről tesz tanúbizonyosságot, nem futamodik meg a vele kikezdő fiatalok elől.

„Te nem vagy lány. Te bevándorló vagy. Mi keresel ebben az országban Van vízumod?” – sértegetik és vonják kérdőre a fiatal nőt. Miután a nő elmondja, hogy romániai származású, egy fiú az útlevelét szeretné látni. „Öngyilkos merénylő” – jön a reakció, majd kifigurázzák angol kiejtését is.

A felvétel óriási felháborodást váltott ki Észak-Írországban, egyszerű emberek tucatjai biztosították együttérzésükről a romániai nőt. Az északír rendőrség azonosította a fiatalokat, akiket a következő napokban hivatalosan is kihallgatnak.

Neil Kelly helyi tanácsost sokkolták a látottak. „Ez a hozzáállás nem jellemző az antrimi lakókra, mi vendégfogadók és barátságosak vagyunk. Rettentően sok üzenetet kaptam, amiben aggodalmukat fejezték ki az emberek és kértek, hogy továbbítsam jókívánságukat az áldozat felé” – fogalmazott. Hozzátette: nagyon reméli, hogy a romániai nő nem azt a következtetést vonja le az esetből, hogy mindenki így gondolkodik és viselkedik Antrimben. 








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X