Teljesen körbezárták az iraki erők Moszult


-A A+

Az iraki biztonsági erők és szövetségeseik szerdára teljesen bekerítették Moszult, az Iszlám Állam egyik utolsó fellegvárát - adta hírül az iraki hadsereg.

A város egy ideje már csak nyugat felé volt nyitva a dzsihádisták számára, mostanra a kör teljesen bezárult, nagyrészt az el-Hasd es-Saabi (Népi Mozgósítás) nevű, főként síitákat tömörítő félkatonai szervezet csapatainak köszönhetően.

A Hszinhua kínai hírügynökség jelentése szerint elfoglalták azt a főutat is, amely Moszult összeköti Tal-Afarral, amely szintén még az Iszlám Állam kezén van. Így a két „végváros” között megszakadthatott az Iszlám Állam összeköttetése, moszuli harcosai nem kaphatnak utánpótlást már nyugat felől sem. A Reuters brit hírügynökség azonban úgy tudja, hogy a Tal-Afarba vezető utat még mindig a szélsőségesek uralják.

Moszulból százával menekültek ki civilek szerdán, nők, férfik, gyermekek egyaránt. Az iraki erők kezdetben visszaparancsolták őket, mert attól tartottak, hogy öngyilkos robbantók vegyülhettek közéjük.








EZT OLVASTA MÁR?

X