Labdarúgócsapattal a fedélzetén lezuhant egy repülőgép Kolumbiában


-A A+

Lezuhant kedden Kolumbiában egy utasszállító repülőgép 81 emberrel, köztük egy brazil labdarúgócsapat játékosaival a fedélzetén - közölték a kolumbiai hatóságok. Cikkünk frissül.

A repülőgép a dél-amerikai futball-bajnokság döntős csapatát, a brazil Chapecoense-t szállította a helyszínre, akiknek a kolumbiai Atlético Nationallal kellett volna szerda este megmérkőzniük. A mérkőzést elhalasztották. 

13:08
Hivatalos: 5 túlélője van a katasztrófának

A hivatalos információk szerint három játékos (Alan Ruschel, Marcos Danilo, Jakson Follmann), Jimena Suárez légi utaskísérő és Rafael Henzel újságíró az öt túlélő. A repülőgép fedélzetén tartózkodó további 76 ember életét vesztette.

A repülőgépen helyet foglaló 72 utas közül 48-an tartoztak a Chapecoense hivatalos küldöttségéhez, 21-en újságírók voltak, hárman pedig a klub vendégei.

A csapat öltözőjében emlékhelyet állítottak fel, a Kolumbiába utazó keretből kimaradó – most már tudjuk: szerencsés – labdarúgók döbbenete és szomorúsága mérhetetlen.

10:51
Azonosítottak még egy túlélőt

Rafael Henzel újságíró a harmadik azonosított túlélője a Lamia légitársaság Kolumbiában lezuhant repülőjének. Az egyik kolumbiai hírtelevízió szerint bordatörésekkel szállították kórházba.

Az első kettő a Chapecoense labdarúgócsapat két játékosa volt. A fedélzeten 81-re tartózkodtak (72 utas és 9 fős személyzet). 

10:11
Lehet, hogy mégsem olyan rossz a helyzet?

A Noticias című lap 25-27-re teszi a halálos áldozatok számát. Az első jelentések szerint 5-re, majd 6-ra, utóbb pedig 15-re tette a túlélők számát.

A gépen összesen 81-en tartózkodtak. Az utaslista szerint a repülőgépen tartózkodó 72 utas közül 48-an tartoztak a Chapecoense hivatalos küldöttségéhez, 21-en újságírók voltak, hárman pedig a klub vendégei.

09:49
Nőtt a túlélők száma

A helyi média szerint két játékos, a védő Alan Ruschel és a kapus Danilo a kórházba szállított túlélők között van. A Twitterre felkerült fotó tanúsága szerint ők egymás mellett ültek.

Ruschel eszméleténél volt, amikor a kórházban szállították, arra kérte a körülötte levőket, hogy vigyázzanak a jegygyűrűjére és hívják fel a feleségét, hogy jól van.

Egyelőre hivatalosan nem megerősített hírek 15 túlélőről számolnak be: közülük négy a Chapecoense futballistája, egy a személyzet tagja.

08:54
Mit lehet tudni a Chapecoense csapatáról?

Az Associação Chapecoense de Futebol, röviden Chapecoense, vagy ACF, brazil labdarúgó csapat, 1973. május 10-én alakult Chapecó városában. 2014-ben jutott fel a brazil első osztályba, miután megnyerte a Catarinense állami bajnokságát. A klubnak két beceneve is van: Verdão ((Zöldek) és Furacão do Oeste (Nyugati hurrikán). Hazai mérkőzéseit a 22 600 fő befogadására alkalmas Arena Condában játssza.

A Chapecoense Medellinben kellett volna szerepeljen szerdán a Copa Sudamericana döntőjének első mérkőzésén. Ez Dél-Amerika második számú labdarúgó rendezvénye (az első a Copa Libertadores), az Európa Ligával hasonlítható össze, azzal a kivétellel, hogy néhány csapat játszik ezen a tornán és a Copa Libertadoresen is, ennélfogva mindkét torna szintje szorosan kapcsolódik egymáshoz.

08:41
Az első képek a helyszínről

Kolumbiai hírportálok Twitter-oldalán már megjelentek az első képek a roncsról.

08:33
Vannak túlélők

A Rionegro-ba tartó gépen 71 utas és egy kilenctagú személyzet tartózkodott. Legfrissebb adatok szerint újabb 6 túlélőt hoztak ki a roncsok közül. 

08:28
Sok a halott

A MiOriente a Twitter oldalán folyamatosan közli a legfrissebb információkat a balesetről. Állításuk szerint a repülőgép összeroncsolódott és halottak is vannak a helyszínen. A tényleges számukat azonban még nem lehet megbecsülni.

08:26
Lehetnek túlélők

Federico Gutierrez, Medellin polgármestere elmondta, vélhetően vannak túlélői a szerencsétlenségnek. A Blue Radiónak nyilatkozó tisztviselő éppen arra a hegyvidéki területre tartott, ahol a gép feltételezhetően kevéssel éjfél előtt lezuhant. Elmondása szerint mentőalakulatok tartanak a helyszínre, bár azt még nem tudják, hogy a balesetet mi okozhatta. A térségben rendkívül rosszak voltak az időjárási körülmények. 










EZT OLVASTA MÁR?

X