Tucatnyi iszlamistát ölt meg az egyiptomi hadsereg


-A A+

Legalább tizennégy terroristát megöltek, további tízet pedig letartóztattak az egyiptomi hadsereg katonái egy több napos művelet keretében a Sínai-félszigeten - tudatta hétfőn Támir al-Ráfii, az egyiptomi fegyveres erők szóvivője.

Az ötnapos akció során a katonai egységek három gépkocsiba szerelt pokolgépet semmisítettek meg, további tíz robbanószerkezetet pedig hatástalanítottak. A robbanószerkezetekkel a terroristák rendőröket akartak megtámadni – áll a szóvivő közleményében.

A fegyveres erők tagjai az akció folyamán házakat, barlangokat és földalatti raktárhelyiségeket kutattak át; 5 autót, 7 motorkerékpárt, 2000 liter üzemanyagot, számos fegyvert és lőszert, műszaki és kommunikációs eszközöket, valamint a szélsőségesek által használt katonai egyenruhákat foglaltak le.

A Sínai-félszigeten az elmúlt időszakban jelent meg az Iszlám Állam nevű terrorszervezet helyi ága, a magát “Sínai Vilájetnek” nevező szélsőséges iszlamista csoport, amely már több támadást hajtott végre egyiptomi katonák és rendőrök ellen. Az egyiptomi hadsereg január 28-án egy rajtaütésben 19 terroristát ölt meg, további kettőt elfogtak. Akkori kát katona is meghalt.








EZT OLVASTA MÁR?

X