Brit sajtó: őrizetbe vettek egy romániai párt a terrorcselekmények kapcsán


-A A+

FRISSÍTVE: Két román állampolgárt – egy férfit és a barátnőjét – is őrizetbe vettek a brit hatóságok a vasárnap hajnali terrorcselekményekkel összefüggésben – írja a London Est Ham negyedében tartott házkutatások szemtanúira hivatkozva a The Telegraph. A külügy hétfőn cáfolta ez az információt

Románia londoni nagykövete, Dan MIhalache az Antena3 hírtelevíziónak vasrnap elmondta, hozzá is eljutottak információk két román állampolgár őrizetbe vételéről, de a brit hatóságok hivatalosan még nem tájékoztatták őt erről. 

A Guardian is megszólaltatta a házkutatások egyik tanúját, az egyik Barkin Road-i gyorrsétterem alkalmazottját. "Hat vagy hét embert tartóztattak le a rendőrök, ketten azt hiszem románok voltak, a többiek színesbőrűek" – nyilatkozta a fiatalember. Egy kollégája hozzátette, az éteremnek rendszeresen sok romániai vendége van.

FRISSÍTÉS: A külügy cáfol

A brit hatóságok nem tudták megerősíteni azt a sajtóértesülést, miszerint két román állampolgárt is őrizetbe vettek Londonban a szombat éjszakai terrorista merénylettel összefüggésben - tájékoztatott a román külügyminisztérium. A külügy közleménye értelmében a londoni rendőrségnek nincsenek olyan információi, amelyek alapján meg tudná erősíteni azt a sajtóértesülést, miszerint két román állampolgárt is őrizetbe vettek a London hídon elkövetett merénylettel kapcsolatban végzett házkutatások nyomán. 
 








EZT OLVASTA MÁR?

X