Gyurcsány Ferenc fizetett hirdetésben Tamás Sándorral riogat


-A A+

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, Gyurcsány Ferenc a Facebookon, fizetett hirdetésben kampányol azért, hogy vonják meg a határon túliak szavazati jogát. A magyarországi politikus Tamás Sándor Kovászna megyei tanácselnök, az RMDSZ háromszéki szervezetének elnökével riogat.

A Tamás Sándor fényképével illusztrált fizetett Facebook hirdetésben idézi a háromszéki önkormányzati vezetőt, aki korábban így nyilatkozott: „Igen, az az célunk, hogy az Orbán Viktor által vezetett kormány folytathassa munkáját, és ehhez mi is hozzá fogunk járulni, ahogy tettük a négy évvel ezelőtti anyaországi választásokon is, amikor Erdélyből 65.000 szavazattal járultunk hozzá a kétharmadot átbillentő mandátum megszerzéséhez”.

Gyurcsány Ferenc leszögezi: „Már csak a DK képviseli, hogy ne szavazhasson, aki nem élt itt! Szerintünk azé a döntés,  aki itt él, itt adózik, itt tanul, itt neveli a gyerekeit, vagy ide fog hazatérni. .. Úgy könnyű fideszesnek lenni, ha nem viseled a döntésed következményeit, nem itt adózol, nem itt tanulsz és nem itt mész kórházba!”

A Maszol megkeresésére Tamás Sándor az eset kapcsán így nyilatkozott: „Ráillik a parafrazált székely mondás: Gyurcsány Ferenc szava nem hallatszik a mennybe. Azonban felháborító az a a cinizmus, hogy letegezett mindenkit. Fiatalt, időst, nőt és férfit egyaránt. Azokat a székely embereket is, akik testükkel védték a magyar hazát a II. világháborúban. Édesanyámat is, aki egyébként magyar állampolgárnak született 1943-ban Kézdiszentléleken. Ha úriember lenne, bocsánatot kérne”.

Tamás Sándor hozzátette: „Gyurcsány Ferenc tönkretette Magyarországot és lealacsonyította a magyar nemzeteszmét. Ő megtett mindent, amit tudott. Ennyire volt képes. Biztos vagyok benne, hogy folytatná, ha lehetőséget kapna. Róla viszont véleményt a magyar állampolgárok a választás alkalmával fognak mondani. Ott leszünk mi is!”








EZT OLVASTA MÁR?

X