Tűz alatt tartják a humanitárius folyosót a szíriai Kelet-Gútában


-A A+

Nem tudják elhagyni a békés lakosok Damaszkusz elővárosi térségét, Kelet-Gútát, mert Vafidín környékén a terroristák aknatűz alatt tartják a humanitárius folyosót - jelentette ki újságíróknak Viktor Panykov tábornok, a kelet-gútai feszültségcsökkentési övezet 3. ellenőrzőcsoportjának parancsnoka.

A tábornok szerint a humanitárius folyosót kedden reggel kilenckor megnyitották, de a militánsok oldaláról érkező intenzív tűz miatt egyetlen békés lakos sem távozott. Korábban a SANA szíriai állami hírügynökség jelentette, hogy a dzsihadista an-Nuszra Front terroristái - akik egy ideje Dzsebhat as-Sám néven emlegetik szervezetüket - tűz alatt tartják a humanitárius folyosót.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter hétfőn jelentette be, hogy Vlagyimir Putyin elnök utasítására Kelet-Gútában február 27-től minden nap humanitárius tűzszünetet biztosítanak helyi idő szerint reggel 9 és délután 2 között.

A szíriai hadsereg az orosz békéltetőközpont segítségével Vafidín településnél, a kiterjedt elővárosi térség és Damaszkusz között kijelölt egyetlen humanitárius folyosó mentén alakította ki a békés lakosság fogadásának feltételeit.
Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X