Aggodalmat váltott ki a román menedékkérők magas száma


-A A+

Aggodalmat váltott ki Kanadában a román bevándorlási kérelmek magas száma - félév alatt 1022-en folyamodtak menekültstátusért ellentétben a 2016-os évi 120-szal  - ezért az ottawai hatóságok kvótát állapítottak meg a román állampolgárok esetében - írja a globalnews.ca portál.

Mint írtuk, a tengerentúli ország 2017. december elsején törölte el a vízumkötelezettséget a román és bolgár állampolgárok esetében, akik így 6 hónapos időre vízum nélkül utazhattak be Kanadába.

A rendelkezés hatására a román állampolgárok által benyújtott bevándorlási kérelmek száma közel tízszeresére emelkedett. Ahmed Hussen bevándorlásügyi miniszter bekérette a román nagykövetet, akivel közölte, hogy felső határt állapítanak meg a román menekültstátusárt folyamodók esetében. A „két ország közötti jó viszonyra való tekintettel” nem hozták nyilvánosságra ezt a számot.

Az intézkedés egyelőre nem befolyásolja a turistavízummal érkező román állampolgárok beutazását Kanadába, csupán az ott letelepedni óhajtók számát próbálja kordában tartani.








EZT OLVASTA MÁR?

X