A rakétapajzs előnyeit ecsetelte Washingtonban a román nagykövet


-A A+

A rakétapajzs Románia, az Egyesült Államok és az összes NATO-tagország számára betöltött stratégiai jelentőségét emelte ki George Cristian Maior, Románia amerikai nagykövete annak a tárgyalásnak a keretében, amelyet Devin Nunes-szal, az USA képviselőháza hírszerzési bizottságának republikánus elnökével folytatott hétfőn. 

A külképviselet keddi közleményében arról tájékoztat, hogy a megbeszélésen értékelték a légvédelmi rendszerrel járó, a NATO-szövetségesek biztonságát szolgáló előnyöket, miután Oroszország részéről a közelmúltban bíráló nyilatkozatok hangzottak el a rakétapajzzsal kapcsolatban. 

A tárgyalás során kiemelték a román-amerikai stratégiai partnerség kiváló színvonalát, különös tekintettel annak politikai-katonai vetületeire, valamint a hírszerző szolgálatok szintjén megvalósuló, rendkívül jó együttműködésre. Szóba kerültek a NATO-csúcs eredményei, a Fekete-tenger térségének biztonsága, a rakétavédelmi rendszer, Románia regionális szerepe, valamint a térség energetikai biztonságának kérdése is. 








EZT OLVASTA MÁR?

X