Magyarország egyik legrégebbi amatőr színitársulata lép fel Gyergyóban


-A A+

Magyarország egyik legrégebbi, folyamatosan működő amatőr színtársulata, az Ascher Oszkár Színház Gyergyószentmiklósra látogat. Szombat este 7 órától a Figura Stúdió Színházban látható a Rómeó és Júlia, William Shakespeare klasszikusát a társulat művészeti vezetője, Timár Tibor rendezte.

A kiemelkedő magyar színészről, Ascher Oszkárról elnevzett társulat 1964 óta működik, Csetényi Anikó pedagógus alapította, a Fürst Sándor (ma: Balassi Bálint) Gimnázium színjátszó szakköréből nőtt ki. A színház 2014-ben bekerült a Rákosmenti Települési Értéktárba, 2015-ben pedig Csokonai Vitéz Mihály közösségi díjban részesült.

Az előadás beharangozója: Szerelem? Rómeó hetenként képes új, „örök szerelemre” lobbanni. Az egyik nem viszonozza. A másik rosszul választotta meg az őseit... Gyűlölet? Az okára már senki sem emlékszik: a családfők lustaságból halogatják a békekötést, a fiúk idétlenül kakaskodnak... Csak meg ne sérüljön valaki a nagy hadonászásban! Mesterkedés, furmánykodás, gyógyfüvek, gyilkos mérgek, láthatatlan tündérek, lidérces álmok egyfelől... Kiábrándítóan ostoba emberi korlátoltság másfelől... Ha Lőrinc barát sem segíthet, akkor senki! Tudjuk-e miről szól ez az agyonjátszott, agyonfilmesített, agyonzenésített (egyébként remek)mű? Miért gondoljuk, hogy ez egy ideális, szép szerelem története? Két naiv kamasz, merő véletlenségből belehal abba, hogy megpróbál – természetes és érthető módon – boldog lenni. Ez minden...

A jegyek ára 15 lej, diákoknak, nyugdíjasoknak 10 lej, munkanapokon 15.00 és 19.00 óra között, vagy előadások előtt fél órával a Figura Stúdió Színház előcsarnokában található jegypénztárban válthatók.








EZT OLVASTA MÁR?

X