Gáspárik: magyarázat nélkül vált meg az Erdélyi Kávéháztól az Erdély TV


-A A+

Váratlanul tudta meg péntek reggel Gáspárik Attila, hogy az Erdély TV nem sugározza többé az Erdélyi Kávéház című közéleti beszélgetőműsorát.

Erről a műsorvezető maga számolt be a Facebook-oldalán. Közlése szerint Zsótér Sándorral, a budapesti Nemzeti Színház rendezőjével készített legutóbbi kávéházi beszélgetése csütörtökön már nem került adásba. Pénteken ennek okáról érdeklődött a televíziónál, és megtudta, hogy az Erdélyi Kávéház már nem szerepel a műsorrácsban, de magyarázatot nem kapott.

„Magyarázat nincs. Több mint háromszázötven ingyen elkészített anyag után, érdekes módja ez a szakításnak” – írta Gáspárik. A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház igazgatója a történtek előzményeként megemlíti, hogy néhány hete az Erdély TV nem sugározta az Erdélyi Kávéháznak azt az adását sem, amelyben Markó Béla volt szövetségi elnökkel beszélgetett az RMDSZ-kongresszusról. Akkor arra hivatkoztak a televíziónál, hogy rossz a hangminőség, a műsor nem mehet adásba.

Gáspárik bejelentését követően az Erdély TV közleményt adott ki, amelyben tudatták a nézőkkel, hogy áprilisban két sikeres produkciótól váltak meg: a havonta jelentkező A politika belülről című, Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel készített beszélgetőműsortól, valamint a csaknem tíz éves múltra visszatekintő Erdélyi Kávéháztól.

Az Erdély TV igazgatója, Soós Attila megkeresésünkre elmondta: a műsorrács megváltoztatása nem Kelemen Hunor vagy Gáspárik Attila személye ellen szólt. „Egyszerűen annyi történt, hogy frissíteni akartunk: kivettünk két műsort, és betettünk két újat” – jelentette ki a Maszolnak, hozzátéve, hogy további részletekkel nem kíván szolgálni.

Farkas Istvántól, az ETV híradójának felelős szerkesztőjétől megtudtuk: Gáspárik Attila beszélgetése Markó Bélával valóban egy technikai baki miatt nem került adásba. „Szemtanúja voltam, amint a technikus kollégák megpróbálták helyrehozni a Markó Bélával készített Erdélyi Kávéház hanganyagát, de nem sikerült, a hang vállalhatatlan minőségű maradt” – mondta el a Maszolnak.








EZT OLVASTA MÁR?

X