Élethű dinókkal népesítik be a szentgyörgyi őslényparkot


-A A+

Őslényparkot létesít Sepsiszentgyörgyön egy művész. A 35 éves Tóth Attila 2009 óta készít üvegrostból miniatűr és élő nagyságú dinoszaurusz maketteket, tervei szerint ezeket állítaná ki egy 40 áras őslényparkban, ahová mindenkinek ingyenes lesz a belépés. A két hét múlva kezdődő Szent György napokon már kiállít négy nagyméretű dinoszauruszt, mondta Tóth Attila, aki grafikusként dolgozott egy sepsiszentgyörgyi játékgyárban, majd egy külföldi cégnek készített illusztrációkat és rajzfilm figurákat.

A háromszéki megyeszékhelyen született művész gyerekkora óta gyűjt műanyag játékfigurákat, és három éve kezdte gyártani saját őslényfiguráit. A dinoszauruszokat eredeti méretben formázza, így egyes makettek elérik a 12-16 méteres hosszúságot és 5 méteres magasságot.

A Tóth Attila által tervezett sepsiszentgyörgyi őslénypark oktatási célokat is szolgál majd, hiszen a diákok élő nagyságban megtekinthetik az évmilliók óta kihalt állatokat, de azokat rajzfilmen is bemutatja. A gyerekek 3D-s puzzlen is kirakhatják az állatok képeit, illetve a parkban működő ajándékboltban be lehet majd szerezni a figurák miniatűr változatát.

Tóth Attila tervezi, hogy az őslény-maketteket vándorkiállításokon bemutatja más hazai városokban is. A távolabbi jövőben pedig bővítené kínálatát, így a gyerekek kedvenc mesefiguráit is megformázná.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X