Prima Primissima díjra jelöltek két erdélyi alapítványt


-A A+

A gyermekfolyóirat kiadó, gyermek- és pedagógusrendezvényeket szervező kolozsvári Napsugár Alapítvány és a közművelődést és szórványoktatást szervező szamosújvári Téka Alapítvány is szerepel a Prima Primissima díj 2019-es jelöltjei között. November elején indul a szavazás a közönségdíjra.

A 17 éves elismerés jelöltjeinek listáján idén is a magyar tudomány, művészet, kultúra és sport példaértékű teljesítményt nyújtó képviselői szerepelnek. A közönség ismét lehetőséget kap a szavazásra, a Prima és a Junior Prima jelöltekre is lehet majd voksolni - közölte a díjat finanszírozó OTP Bank.A díj struktúrája idén sem változott: továbbra is tíz kategóriában hirdetnek „kiválóságokat”. Minden kategóriában három jelölt (Prima) közül kerül ki a Prima Primissima díj nyertese. A Junior Prima díjak a fiataloknak jelentenek biztatást és anyagi segítséget, míg a megyei Prima díjak a helyi kiválóságokat ismerik el. A Primák 5 millió, a Primissimák 15 millió forintot vehetnek át a díj mellé, a Junior Prima díj 2 millió, a megyei Prima díj pedig 1 millió forint jutalommal jár. Idén már harmadik alkalommal a határon túl élő magyar magánszemélyek és alkotóközösségek is jelölhetők az elismerésre.

A közönségdíjas személye idén is SMS-szavazással dől el. Szavazni november eleje és december eleje között lehet. A közönségdíjas 15 millió forinttal lesz gazdagabb. A szavazás részletei a www.primaprimissima.hu weboldalon lesznek elérhetőek.

A Napsugár Alapítványt a magyar oktatás és köznevelés kategóriában, a Téka Alapítvány magyar népművészet és közművelődés kategóriában kap Prima díjat. A 2019-es Primák teljes névsora itt elérhető.

Az idei díjazottakkal együtt 510-re fog nőni az elismerésben részesülő kiválóságok száma, akiknek alkotómunkáját, tehetségük fejlesztését eddig összesen 4,4 milliárd forinttal támogatta a Prima Primissima Alapítvány.








EZT OLVASTA MÁR?

X