Az Omega végét jelentheti, ha ősszel visszatér a járvány


-A A+

Az Omega 18 külföldi koncertjét mondták le, köztük négy fesztiválfellépést, ami százmillió forintos nagyságrendű kiesést jelent, mondta a Blikknek Trunkos András, az együttes menedzsere, szövegírója.

A Kossuth-díjas együttes öt éven át dolgozott új, Testamentum című dupla albumán, amelyet áprilisban mutattak volna be, 13 új dallal és 13 újraértelmezéssel. Angol és német nyelvű verzió is készült a lemezből, és 40 ezer üveg Omega-bort is palackoztak hozzá. A bemutatót szeptember 23-ra halasztották, ami az Omega 1962-es első fellépésnek évfordulója, mondta el a lapnak Kóbor János, aki nemrég ünnepelte 77. születésnapját.

„Mi, „régiek” már abban a korban vagyunk, amikor hatványozottan dolgozik ellenünk az idő. Még lendületben vagyunk, de ez sajnos mulandó. Márciusban fejeztük be az új lemez felvételeit, de ha a következő fél évben nem tudunk színpadra lépni, utána aligha tudunk majd megfelelni az elvárásainknak. Bízunk a koncertezés folytatásában, ugyanakkor aggodalmaskodunk is” – mondta az 58 éves zenekar frontembere.

(Címlapfotó: Partiumi Magyar Napok)








EZT OLVASTA MÁR?

X