Szabadtérről nézhető a brassói Fekete templom orgonakoncert-sorozata


-A A+

A brassói Fekete templom közel 70 éve rendszeresen megszervezett orgonakoncert-sorozatát a járvány miatt a Honterus-udvarra néző homlokzatra szerelt képernyőre vetítik.

Szombaton indult a 12 koncertből álló sorozat, amelyen hazai és külföldi előadók szólaltatják meg a templomban felállított négy orgonát, háttérinformációkat szolgáltatva nem csak a hangszerekről, hanem a művekről is. A fellépők névsora az Organ Nights Facebook-oldalon olvasható.A koncerteken megszólal a Buchholz orgona, illetve a kőhalmi, a kakasfalvi és a szászlekencei orgonák. Ezek olyan 19. századi hangszerek, amelyeket közösség nélkül maradt templomokból hoztak el, restauráltak és állítottak fel a brassói gótikus templomban. A koncertek bevételét – a helyszínen megváltható jegy ára 10 lej – az orgonák karbantartási munkálataira fordítják.

Az orgonakoncerteket élőben vetítik ki a templom homlokzatára szerelt vászonra minden szombaton este nyolc óra húsz perctől szeptember 19-ig. A közönséget nyolctól érkezési sorrendben engedik be. Ha esős idő miatt a közönség nem foglalhat helyet a Honterus-udvaron, a koncertet az Organ Nights Facebook-oldalon közvetítik élőben.








EZT OLVASTA MÁR?

X