Újra kinyit a sepsiszentgyörgyi Művész Mozi


-A A+

Hat hónapnyi zárva tartás után, szeptember 11-én, pénteken ismét megnyílik a sepsiszentgyörgyi Művész Mozi, ahol ugyan csökkentett kapacitással, ám sokszínű filmkínálattal várják a moziélményre vágyó háromszékieket.

A két moziterem csak a befogadóképessége felével működhet, azaz minden második székben lehet helyet foglalni, de a 12 évesnél kisebb gyerekek ülhetnek közvetlen szüleik mellett. Ugyanakkor be kell tartani az érvényben lévő egészségügyi előírásokat, azaz belépéskor testhőmérsékletet mérnek, illetve el kell viselni, hogy a filmvetítés teljes ideje alatt a kötelező a védőmaszk viselete.

Ahogyan Lázár Prezsmer Endre, a sepsiszentgyörgyi mozi programfelelőse korábban lapunknak elmondta: a forgalmazókon csattan, hogy csak takaréklángon működhetnek a mozik, mivel az eladott jegyeknek csak bizonyos részét kapják meg a filmek után.

Ha ugyanis eddig egy telt házas sepsiszentgyörgyi filmbemutatón 70-80 ember vett részt, most már legalább két vetítésre lesz szükség, hogy ugyanennyi ember megnézze az alkotást. Emellett a vetítések száma is csökken, hiszen tilos légkondicionálót működtetni a mozitermekben, ezért két vetítés között hosszabb szellőztetéssel kell hűteni a termeket, illetve fertőtleníteni azokat, magyarázta Lázár Prezsmer Endre.       

A Művész Mozi filmkínálata továbbra is műfajilag sokszínű és többnyelvű marad. Ezen a héten a gyerekeknek az Előre című 3D-s amerikai animációs kalandfilmet és a Lassie hazatér című német családi kalandfilmet vetítik magyarul és románul beszélő változatokban.

A felnőtteknek két premierfilmet ajánlanak: a már nagyon várt Tenet című angol–amerikai akcióthrillert és a Miután összecsaptunk című amerikai romantikus filmet angol nyelven, román felirattal nézhetik meg. Továbbá vetítik a Bloodshot amerikai akciófilmet és a 10 nap anyu nélkül című francia vígjátékot magyarul beszélő illetve román feliratos változatban és műsoron tartják a Drakulics elvtárs magyar vígjátékot is.

Az újraindulást követően, szeptember 16. és 19. között tartják meg Sepsiszentgyörgyön a 20. Filmtettfeszt – Erdélyi Magyar Filmszemlét, amelynek keretében új magyar filmeket vetítenek ingyenesen.








EZT OLVASTA MÁR?

X