Szereplőket keresnek az első székelyföldi István, a király nagyprodukcióhoz


-A A+

Erdélyi szereplőkkel és közreműködőkkel állítaná színpadra az István, a király rockoperát Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a Kónya Ádám Művelődési Ház. Szereplőket keresnek hozzá.

Az István, a király 2021 nyarára tervezett, a szerzők jelenlétében bemutatandó sepsiszentgyörgyi előadásának alkotóstábja és a budapesti Zikkurat Produkciós Iroda szereplőválogatást hirdet a rockopera énekes szerepeinek betöltésére. A versenyzők egy-egy általuk megválasztott dallal jelentkezhetnek, amelynek kísérete a YouTube-on megtalálható zenei alapra választható ki.

A szervezők közleménye szerint a jelentkezők elbírálásának néhány fontosabb kritériuma: szuggesztív megjelenés, általános előadói képességek, hangterjedelem, hangszín, hangerő, színpadi mozgás, kiforrott egyéniség, teherbírás, jó kommunikációs készség és a csapatmunkában való együttműködés képessége.

A jelentkezésnél előnyt jelent a székelyföldi/erdélyi származás. A jelentkezőket október 24–25-én hallgatják meg a sepsiszentgyörgyi székhelyű Kónya Ádám Művelődési Ház előadótermében. A jelentkezőknek előzetesen regisztrálniuk kell a kultura.ro honlapról letölthető űrlapon október 20-ig, ezt követően visszajelzést kapnak jelentkezésük elfogadásáról. A meghallgatástól való távolmaradás kizáró jellegű, de azok a Székelyföldről elszármazott jelentkezők, akik a járványügyi helyzet miatt nem lehetnek személyesen jelen, videóban is beküldhetik dalukat. Bővebb információ az istvanakiraly.szekelyfold@gmail.com címen kérhető.

A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy a szereplőválogatás alatt az éneklés mellett táncra, mozgástréningre, koordinációs, figyelem és összpontosítási gyakorlatokra lehet számítani, a jelentkezők hozzanak magukkal edzőcipőt és váltóruhát.








EZT OLVASTA MÁR?

X