Perrel fenyegetik a Warnert, amiért a mozibemutatóval egyszerre streamelné a filmjeit


-A A+

A Legendary Entertainment produkciós cég jogi lépéseket helyezett kilátásba a Warner Bros. közelmúltbeli bejelentése nyomán, amely szerint a filmstúdió jövőre egyidejűleg mutatja be új filmjeit, köztük a Dűnét és a Godzilla vs. Kongot az amerikai mozikban és az HBO Max streamingszolgáltatáson.

A Legendary azt sérelmezi, hogy bár a két szóban forgó filmet jelentős részben ő finanszírozta, mégsem volt sok beleszólása abba, hogy a két produkciót milyen formában mutatják be. A vállalat szerint a Warner Bros. nem volt egyenes a szándékait illetően – írja a The Variety című filmes portál.Az ügyet jól ismerő források szerint a Legendary vezetői első körben békés úton próbálják rendezni a kialakult helyzetet a filmstúdióval, az egyik lehetséges megoldás, hogy a Warner Bros. megvásárolja a filmeket a Legendarytől.

Amennyiben azonban nem sikerül megállapodniuk, akkor a produkciós cég megteszi a szükséges jogi lépéseket. Az egyelőre nem tisztázott, hogy a Legendary mire hivatkozva támadná meg a filmstúdió döntését, de valószínűleg a szerződésszegés bizonyos formája szerepelne az indoklásban.

Források szerint a Dűne rendezője, Denis Villeneuve a Legendary Entertainmenthez hasonlóan rendkívül csalódott az HBO Maxos premier miatt és jobban örülne filmje hagyományos mozis bemutatójának. A Dűne premierje a jelenlegi tervek szerint október 1-jén, míg a Godzilla vs. Kongé május 21-én lesz.

Christopher Nolan is ellenzi a Warner döntését

Nem Villeneuve az egyetlen rendező, aki rossz szájízzel fogadta a Warner Bros. bejelentését. Christopher Nolan, aki számos kasszasikerrel látta már el a stúdiót, az ET Online portálnak nyilatkozva elmondta, hogy az ügy azért váltott ki ekkora felháborodást, mert a stúdió senkivel sem konzultált a döntésről.

„Nem bánunk így a filmkészítőkkel, a színészekkel, mindazokkal, akik rengeteget tettek ezeknek a projekteknek a megvalósulásáért. Ezek az emberek megérdemlik, hogy kikérjék a véleményüket és tájékoztassák őket arról, hogy mi lesz a sorsa a munkájuknak” – húzta alá a hétfőn közölt interjúban a rendező, akinek Tenet című sci-fije volt az első nagy hollywoodi produkció, amelyet világszerte bemutattak a világjárvány kitörése óta.

A Deadline című filmes portál szerint az amerikai Független Moziszövetség (Independent Cinema Alliance, ICA) hétfőn kiadott közleményében ugyancsak csalódottságát fejezte ki a Warner Bros. bejelentésével kapcsolatban.

Mint írták, a világjárvány idején „örömmel fogadják a hibrid forgalmazási modelleket” mindaddig, amíg azok tisztességes keretek között mozognak, és nem „a filmforgalmazási gyakorlatok hosszú távú, hivatalos megváltoztatását vetítik előre”.

A Warner Bros. december 3-án jelentette be, hogy minden 2021-re tervezett filmjét – összesen 17-et – egyidejűleg mutatja be az amerikai mozikban és az HBO Maxon. Az HBO Max a Warner Bros. anyavállalatának, az AT&T médiavállalatnak a streamingszolgáltatása.








EZT OLVASTA MÁR?

X