Evilági kincset kaptak a sepsiszentgyörgyiek


-A A+

Harmadik lemezével rukkolt elő a sepsiszentgyörgyi Evilági zenekar. A Kincs című korong többnyire régi dalok és szövegek újradolgozását tartalmazza, több mint egy tucat zenész és énekes bevonásával.

Orbán Ferenc, az Evilági énekese és gitárosa hétfőn délelőtt arról számolt be, hogy az ősszel rögzített harmadik Evilági lemez, a Kincs megjelent, mintegy kilencszáz példányban. A többek között szaxofonnal, hegedűvel, basszusgitárral, csellóval, de zongorával, harmonikával és elektromos gitárral is erősített hanganyag egyébként egy nyolcadik emeleti lakásban készült, akár egy táskában is elférő számítógéppel és mikrofonnal. Ahogy Orbán Ferenc fogalmazott: „Jobb hangminőséget akkor is teremthetünk, ha Brassóig, Bukarestig, vagy Budapestig utazunk érte, de azt gondolom, hogy nem ezen van a hangsúly, hanem a tartalmon.”

A korong tizenkét dalt tartalmaz, ezen a csapat ízlésvilágát, morális iránytűjét hitelesen tükrözik. A magyar nyelv és kultúra, a távolban élés majd hazatérés gondolata, a helyi kincsek őrzése kiemelt témák, ezek mellett azonban két ráadással is szolgál a lemez, amelyek közül az egyik a tavasszal megjelenő új Muszka Sándor verseskötethez mellékelt lemezről származik.

A lemezt január 22-én, a magyar kultúra napján mutatják be Sepsiszentgyörgyön, azt azonban még nem tudni, hogy a koncertre pontosan hol és mikor kerül sor.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X