Az erdélyi örmények kultúrájáról nyílt kiállítás (GALÉRIA)


-A A+

Örmény vonatkozású építmények, templomok, kápolnák, díszítő elemek fotóiból, valamint a szamosújvári Téka Alapítvány kézműves műhelyében készült kerámiatárgyakból nyílt kiállítás vasárnap délben Marosvásárhelyen, a Bolyai-téri unitárius egyház tanácstermében.

Ezen a rendezvényen adta át Kecskés Ávéd Erikának, a Művészeti Líceum tizenkettedikes tanulójának Osváth Pál utazó nagykövet Gambia Köztársaság nevében azt a hegedűt, amelyet Marin Vasile szászrégeni hangszerkészítő mester készített. 

Puskás Attila, a Marosvásárhelyi Örmény Magyar Kulturális Egyesület elnöke a maszol.ro-nak elmondta, az egyesület eseménynaptárában minden év februárjában egy évnyitó fotókiállítás szerepel, ahol az elmúlt években több magyarországi és erdélyi fotóklub alkotásait is bemutatták.

Tavaly a gyergyószentmiklósi fotóklubot keresték fel, hogy azokat a felvételeket, amelyek Gyergyóban készültek és örmény vonatkozásúak, hozzák el Marosvásárhelyre és mutassák be az itteni közönségnek is. Bustig Barna, Szabó Csaba, Rausch W. Róbert, Portik Tihamér, Elekes Károly, Mincsor Szabolcs, Erős Zoltán és Muzlinger Attila fotói alatt azok a magyar és örmény motívumú kerámialkotások láthatók, amelyek a Téka Alapítvány szamosújvári műhelyében készültek.

 








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X