Tavaszi megújulás az ETV-ben


-A A+

Március elsejétől megújult, gazdagabb tartalommal és új arculattal jelentkezik az Erdélyi Magyar Televízió Híradója. A szerkesztők ígérete szerint az ETV legnézettebb műsora ezentúl teljesebb képet ad majd a romániai magyarokat érintő bukaresti és nemzetközi eseményekről, ugyanakkor továbbra is kiemelt hangsúlyt fektet az erdélyi regionális jellegű eseményekre.

Szepessy Előd, a televízió igazgatója elmondta, az új arculat a közszolgálati értékeket, a modernitást és a sokoldalúságot kívánja tükrözni, „az új vizuális elemek megalkotása mellett az is cél volt, hogy a csatornára jellemző sajátosan erdélyi arculatot erősítsék”. Demeter Katalin közölte, a külcsín mellett tartalmilag és szerkezetileg is összetettebb lesz a Híradó, amelynek műsorideje 25 percre bővül. „Az a célunk, hogy teljes körű tájékoztatást nyújtsunk nézőinknek, akik az erdélyi magyarságot érintő külföldi és bukaresti eseményekről is értesülhetnek a híradóból, de természetesen nem hanyagoljuk el az erdélyi regionális és helyi történéseket sem” – fogalmazott a Híradó felelős szerkesztője.

A Híradó az ETV legnézettebb műsora, amely naponta két kiadással, délután 4 órakor és este 6:30-kor jelentkezik: ez az egyetlen olyan magyar televíziós hírműsor, amely sajátosan erdélyi magyar szemléletű, és amely szerkesztési politikájában kiemelten kezeli az erdélyi magyar közösséget érintő problémákat. Jelentősen nőtt a híradó tudósítói hálózata is: jelenleg a televízió minden fontosabb erdélyi nagyvárosban és Bukarestben is rendelkezik saját tudósítói stábbal.

Az új arculat Asbót Kristóf magyarországi díszlettervező munkája. „Az eddig is fejlődő szakmai színvonalhoz teremtettünk egy tíz évvel korszerűbb környezetet, amely az eddiginél jóval közelebb van a nemzetközi elvárásokhoz. Az új díszletben sokkal több a dekorációs világítás, ennek a mértéktartó használatát próbáltuk megteremteni, amely korszerű, ugyanakkor egy otthonos környezetet teremt” – jelentette ki Asbót Kristóf. 

A tervek szerint a következő hónapokban az ETV saját gyártású magazinműsorai is új arculatot kapnak majd.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X