Marosvásárhelyi vendég a váradi Törzsasztalnál


-A A+

Március 7-én, pénteken 18 órától a Marosvásárhelyen élő Vida Gábor a vendége a Várad folyóirat és a Szépírók Társasága Törzsasztal sorozatának, melynek a váradi, Moszka utcai Silent kávézó ad otthont.

Vida Gábor az Arad megyei Kisjenőben született 1968-ban, a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem Bölcsészkarán végzett, 1993-ban az Éber című egyetemi lap szerkesztője. 1994 óta Marosvásárhelyen él, a Látó szépirodalmi folyóirat próza rovatát szerkeszti. 1998-ban vitaindító tanulmányt közöl, biztatva írótársait a romániai magyar irodalom történetének megírására. Ars poétikáját a következő idézet tükrözi: „Azt hiszem, kijutottam a szövegirodalomból. Mindig hagyományos prózát akartam írni, magyarán szólva: történetet szeretek mondani.” Novelláinak, de főleg legutóbbi regényének helyszíne gyakran a század eleji Nagyvárad pezsgő világa. Legutóbbi kötetei: Nem szabad és nem király (novellák, Magvető 2007), A kétely meg a hiába (regény, Magvető 2012), Ahol az ő lelke (regény, Magvető 2013).

A kérdező ezúttal is Kőrössi P. József, az est házigazdája Szűcs László, a helyszín immár az est folyamán a Vida-kötetek kedvezményes áron megvásárolhatók.

 








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X