Az újvidéki INFANT Fesztiválon a temesvári társulat


-A A+

Bár hivatalosan már több mint két hete évadot zárt a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, az előadások és fesztiválszereplések sora közel sem ért véget. Egy kisvárdai Futótűz előadás után (melyet a Kisvárda Város Díjával tüntettek ki), június 30-án Újvidékre utazik a társulat, hogy részt vegyen az idén 42. alkalommal megendezésre kerülő INFANT Nemzetközi Alternatív Színházi Fesztiválon. Ez alkalommal másodszorra is összeáll az a nemzetközi csapat, amely a szlovéniai Via Negativa vezetőjének, Bojan Jablanovečnek irányításával, egy közel fél éves műhelymunka során hozta létre a Manipulációk című előadást.

A június 25 és 30. között zajló rangos színházi szemlén olyan németországi, horvát, szerb és magyar előadások kerülnek bemutatásra, melyek mindegyike az újítás (legyen az formai, dramaturgiai vagy esztétikai) jegyében született.

Ilyen tekintetben a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, a szegedi MASZK Egyesület, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház és a Via Negatíva csoport színészeinek közös előadásában született produkció illeszkedik az INFANT fesztivál újszerűséget támogató programjába. A választott színházi nyelv és formarendszer, illetve a főtémaként kiválasztott bizalom fogalma olyan nyelveken és kultúrákon átívelő előadás alapját képezi, mely az egyetemes értelemben vett embert állítja a figyelem középpontjába. Ez a több szempontból is egyedülálló produkció olyan improvizációs témák mentén jött létre, melyek a bizalom, a bátorság, a szeretet és a manipuláció különböző formáit kutatták.

Az újvidéki előadásra június 30-án, este 9 órától várják az érdeklődőket.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X