Európai zenepremier a III. Gyergyói Nyári Kulturális Fesztiválon


-A A+

Zenei ínyencségeket kínál Gyergyószentmiklóson a csütörtök este rajtoló III. Gyergyói Nyári Kulturális Fesztivál: lesz jazz fusion koncert, de pásztortilinkó is megszólal a rendezvényen.

„Európában egyedülálló esemény”-nek  nevezi  III. Gyergyói Nyári Kulturális Fesztivál beharangozója, hogy pénteken 21 órától itt koncertezik a Florin Ştefan, Cserey Csaba, Hollandus József trió és meghívottjaik. A gyergyói származású dobos a meghívottak közül a hallgatóság figyelmét a pályakezdő gitáros, a tehetséges a kolozsvári Cotuna Sergiu-ra hívja fel facebook-oldalán.

A gyergyói művelődési ház Bocsárdi Angi Gabriella Stúdiótermében Florin Ştefan jazzkoncerten mutatja be a lantot és a pánsípot, „a jelenbe hozva az egyházi zenét”. Zenei stílusok: „zene a trákok folklórjából, keleti, ázsiai, fúziós stílusban”.

A gitáron, lanton, pánsípon, tilinkón játszó Florin Ştefannal együtt lép a színpadra az Erdélyben és határokon túl is ismert Cserey Csaba dobművész. A koncerten az ősi hangszerek mellett új hangszereket is bemutatnak.

A program szerint a fesztiválon ma (csütörtökön) délután 18 órától Dósa Zoltán székelyudvarhelyi pszichológus Talajmenti agy című kötetét mutatják be a gyergyószentmiklósi Városi Könyvtárban.

Borkóstoló is lesz a fesztiválon: vasárnap 18 órától a gyergyószentmiklósi sétálóutcában Papp Péter pincészetének termékeit lehet megkóstolni. A borpince a 150 éves családi ház alatt található Nagyenyeden, az előállított borok fő fajtái: sauvignon blanc, szürkebarát.

A „Művészetek utcája” szintén a vasárnapi program része:  portré-, tájkép-, textilfestők, grafikusok, kerámiakészítők, iparművészek, fotósok, kézművesek alkotnak és közben válaszolnak a Hogyan készül? kérdésekre a gyergyói sétálóutcában. A programhoz szabadtéri, élő zenekíséretet ad Cserey Csaba. A rendezvény részletes programja a szervezők oldalán.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X