Veszélyes játékokkal tér vissza Kolozsvárra az ír tánc királya


-A A+

A világ egyik legnépszerűbb és legelismertebb táncegyüttese, az ír tánc királyai ismét Kolozsváron létpnek fel október 10-én este 20.00 órától a kolozsvári Sportcsarnokban. Az új koreográfia fergetegesnek és „veszélyesnek” ígérkezik: címe Dangerous Games, azaz Veszélyes játékok.

Michael Flatley, a világszerte elismert és népszerű táncos, a Lord Of The Dance sztárja új produkcióval készült: az új koreográfia az ígéretek szerint két évtized megfeszített munkatempóját, energiáját, tapasztalatát ötvözi. Az ír tánc királyainak „veszélyes játékaira” idén ősszel, a kolozsvári Sportcsarnokban kerül sor. Az esemény része az Erdélyi Nemzetközi Zene- és Művészeti Fesztiválnak, amely a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Fővárosa program keretében zajlik azoknak a szervezőknek a közreműködésével, akiknek a Lord Of The Dance első romániai „partraszállását” köszönhetjük.

A Veszélyes Játékok, Michael Flatley rendezésében új horizontokat nyit meg, új szemszögből kívánja láttatni a produkciót. Néhány népszerű elemet megőriztek ugyan a Lord Of The Dance koreográfiából, viszont ezúttal a nagyszabású produkciót kiegészítették még háromdimenziós, holografikus elemekkel, és egy olyan szerkezettel, amely az optikai illúziókat napjaink legmodernebb techológiájával hivatott ötvözni, ezáltal olyan lélegzetelállító,  háromdimenziós hatásokat keltve, amelyek egyedivé és megismételhetetlenné teszik az élményt a nagyközönség számára.

Összegezve az eddig elmondottakat, a közönség lenyűgöző shownak lehet a szemtanúja, ahol a látványos koreográfia csak hab a tortán, hiszen a lényeg a fergeteges táncon van, Flatley-el az élen, és  a gyönyörű és tehetséges Nadina Coyle énekesnő játsza Erin istennő szerepét a produkcióban.

Az Erdélyi Nemzetközi Zene- és Művészeti Fesztivál (TIMAF) egyike a  Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Fővárosa Program nagyszabású rendezvényeinek. Az esemény a kulturális rendezvények népszerűsítésére hivatott. A TIMAF „összművészeti seregszemleként” (előadóművészet, képzőművészet, díszítőművészet, irodalom, stb) kíván hozzájárulni Kolozsvárnak és térségének a fejlődéséhez, az itt élők nyitottságának az elősegítéséhez, valamint az ifjúsági és kulturális főváros projektek megvalósulásához.

Az eseményre október 10-én kerül sor este 20.00 órától a kolozsvári Sportcsarnokban. A Sportcsarnok 19.00-kor nyitja meg kapuit a közönség számára.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X