Miniévadra készül az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház Marosvásárhelyen


-A A+

December 10. és 13. között kilenc, magyar és román nyelvű előadással, workshoppal, lapbemutatóval várja marosvásárhelyi közönségét, kicsiket és nagyokat az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház Nyomda utcai székházában.

 Csütörtök délelőtt a 4 éves kornál nagyobbaknak szánt Kortyondi király című, Rumi László rendezte, magyar nyelvű mesejáték szerepel a műsoron délelőtt 11 órától a nagyteremben. Ugyanaznap délután 4 órától az Ariel konferenciatermében a Bárányok vagy szuperhősök címmel Raisa Ané és Andrei Chiran tart workshopot. Délután 5-tól pedig az Ariel kávézőjában a Nouă című lapot mutatja be Olga Macrinici.

Este 6 órától újból a kicsiket, a 3 évesnél nagyobbakat várják az Ariel Stúdióba, ahol Lázár Attila bábelőadására kerül sor, a Bábtáncoltató Betlehemes című produkcióra.

Este 7-től a nagyteremben román nyelvű előadás lesz, Traian Savinescu rendezésében a Turandot című előadás a 4 és 104 éves kor közöttieknek ajánlott.

December 11-én, pénteken délelőtt 11 órától a nagyteremben A brémai muzsikusok című magyar nyelvű előadással folytatódik a miniévad. A darab rendezője Vidovszky György (Magyarország). Négy éves kortól ajnánlják az előadást.  Déli 12 órától a konferenciatyeremben Utazás a hibák országába címmel és Anamaria Galea vezetésével zenei workshopot tartanak.  Délután 4-től az Ariel Stúdióban  Színikör lesz Halmágyi Éva és Bonczidai Dezső vezetésével, 8-12 éves gyerekek szereplésével. Azt követi 5 órától a nagyteremben az Alice Csodaországban román nyelvű gyerekelőadás Georgeta Lozincă rendezésében.

Este fél héttől az Ariel Stúdióban a Rumi László rendezte Momo szerepel műsoron, magyar nyelvű ifjúsági- és felnőttelőadás.

December 12-én, szombat délelőtt 11 órától a nagyteremben A legszebb ajándék című román nyelvű gyerekelőadás lesz megtekinthető Gavril Cadariu rendezésében. Délben 12-től a nagyteremben: In Memoriam Anca Rotescu.

Szombat délután 5 órától bemutatóra kerül sor: az Évszakok című nonverbális előadás 0-4 éves gyereknek szó, és Barabás Olga rendezte. A bemutató helyszíne az Ariel Stúdió.

Este fél 7-től a konferenciateremben Kerekasztal-beszélgetésre kerül sor az Ariel Színház előadásairól. 

December 13-án vasárnap délelőtt 11 órától az Évszakok című előadás lesz újból látható az Ariel Stúdióban. Délután 5-től a nagyteremben könyvbemutatót tartanak, Cseke Péter verseskötetét mutatják be: Szózacc – Rímes gondolatok címen. 








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X