Megvannak a Székelyföld folyóirat Ki vagyok én? pályázatának nyertesei


-A A+

Versben és prózában válaszolhatták meg november 30-ig a csíkszeredai Székelyföld folyóirat pályázatára jelentkezők: kik ők? A kedden nevesített első három helyezett, akiket kedden nevesítettek, 1000, 750 illetve 500 lejes pénznyereményt is kaptak az elismeréssel.

 Ki vagyok én? – az írókat, költőket, művészeket mindig is foglalkoztatta ez a kérdés, gondolta az ősszel a Székelyföld szerkesztősége. Ezért, felkérték a 14-18. évükben járó középiskolásokat, akik az ötletgazdák szerint nagyjából ebben a korban találják szemben magukat ezzel a kíváncsisággal, hogy versben, prózában próbálják megválaszolni a kérdést. „Vajon az vagyok én, aki a tükörben látszom? Székely vagyok? Magyar vagyok? Román vagyok? Csángó vagyok? Honnan jöttem? Hová megyek? Hol a helyem a világban? Próbáljunk meg hát bepillantani a tükör mögé! Hátha közelebb jutunk önmagunkhoz.”- állt a kiírásban.

Versben maximum két-három alkotást, de 60 sornál nem többet, prózában legtöbb tízezer karaktert vártak november 30-ig a Székelyföld folyóirat csíkszeredai székelyhelyének postacímére.

A december 22-én díjátadón a díjazottakkal is találkozhattak a jelenlévők. I. díjat: Sebestyén Rita, II. díjat: Vajda Krisztián, a III. díjat: Laczkó Emőke nyerte el.

Különdíjban részesült: Bucs Anna, Rabocskai Zsófia és Takács Réka

A díjazott pályamunkákat a Székelyföld folyóirat a 2016. februári számában jelenteti meg.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X