Nagyváradon nem tétlenkednek a Váradosok


-A A+

Pénteken, január 15-én tartják Nagyváradon az idei első Törzsasztal-beszélgetést, melynek meghívottja Györe Balázs lesz.

A sorozat júniusig folytatódik, többnyire Váradra visszatérő írókkal-költőkkel, mondta Szűcs László, a Várad kulturális folyóirat főszerkesztője. Mint mondta, ők mindig idejében közzéteszik az estek időpontjait, ennek ellenére is megtörténik, hogy – akár az utolsó pillanatban is – „rájuk szerveznek” más eseményt.

 A következő Törzsasztal február 12-én lesz, akkor Térey Jánost, március 15-én Tóth Krisztinát, április 15-én pedig Csaplár Vilmost láthatják-hallhatják Váradon. Májusban két beszélgetés is lesz, a Festum Varadinum idején (egy később eldöntendő időpontban) Darvasi László, 15-én Gács Anna (a Törzsasztal társszervezőjének, a Szépírók Társaságának az elnöke) és Csuhai István, június 10-én pedig Schein Gábor érkezik Nagyváradra.

Idén is megszervezik a Könyvmaratont, és egy év kihagyás után szeretnék újra megszervezni a Holnapfesztet, és adósok még a 2014-ben elhuny Kinde Annamária váradi költőről, szerkesztőről elnevezendő díj megalapításával. Mindkét folyóiratuknak, a Váradnak és Biharországnak is megjelent 12-12 száma tavaly, előbbinek a honlapja is megújul, utóbbinak már elkészült az új internetes oldala.

„Élő Várad – beszédes a cím” – mondta új kezdeményezésükről Tasnádi-Sáhy Péter, a Várad irodalmi rovatának szerkesztője. Február 5-én a folyóirat négy szerzőjével, Ozsváth Zsuzsival, Kemenes Henriettel, Mátyás Zsolttal és Mihók Tamással is találkozhat a közönség. A hagyományos lapbemutatókat szeretnék megújítani, mozgalmasabbá tenni a folyóirat szerkesztői, többek között a lapszámok képzőművészeti anyagait vetítésen is bemutatnák majd.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X