Áprilisban újra Kolozsváron vendégszerepel a Vígszínház


-A A+

A Marton László által rendezett Kvartett című előadással vendégszerepel a budapesti Vígszínház április 25-én, hétfőn este 19 órától a Kolozsvári Állami Magyar Színház Nagytermében.

 Spiró György Kossuth-díjas drámaíró, a kortárs magyar irodalom egyik legkiválóbb szerzőjének művében egy hétköznapi lakótelepi házaspár rutinos mindennapjait különös esemény zavarja meg: egy Amerikából érkező idegen kopogtat be hozzájuk, s azt hajtogatja, hogy a családfő, az Öreg mentette meg az életét ’56-ban, hisz ő figyelmeztette a forradalom után sejthető számonkérésekre. A váratlan Vendég sok évtized múltán sem feledi az Öreg jóságát, s most drága ajándékokkal szeretné meghálálni az egykori segítséget. Csakhogy a múltban ragadt és gyanakvó családfő árulónak nevezi a Vendéget, és kitessékeli. Egyszerre szívbemarkoló, szánalmas és groteszk beszélgetésnek leszünk tanúi – amikor a Vendég próbálja meggyőzni az Öreget a napnál is világosabb igazságról, amelyet az valamiért nem hajlandó sem meghallgatni, sem megérteni.

Az előadásban Börcsök Enikő, Hegedűs D. Géza, Kern András és Péter Kata látható.

Az előadásra jegyek már vásárolhatók a színház jegypénztárában (hétköznapokon 10-14 óra között, és előadások előtt másfél órával, tel.: 0264-431986), valamint online a www.biletmaster.ro oldalon.








EZT OLVASTA MÁR?

X