Második lemezét mutatja be Kolozsváron a Jazzybirds


-A A+

Erdély egyik legnépszerűbb dzsessz-együttese, a Jazzybirds második lemezének, az On the road-nak bemutatójára készül. A koncertre 2016 április 26-án, 20 órától kerül sor a Kolozsvári Magyar Operában.

Az együttes tagjai fiatal erdélyi, Kolozsváron élő hivatásos zenészek, akik szolid, színvonalas dzsesszmuzsikát komponálnak. Sokoldalúak, hiszen a klasszikustól a rockzenéig, a musicaltől a filmzenéig operától az operetten keresztül a jazzig, minden műfajban otthon érzik magukat tagjai: Koncz Kriszta (ének), Antal Attila (nagybőgő, basszusgitár), Szép András (zongora, billentyűs hangszerek) és Csergő Domokos (dobok, ütős hangszerek).

Az erdélyi turné további helyszínei:

 

április 27: Marosvásárhely,

 április 28: Nagyvárad,

május 5: Arad,

május 8: Vajdahunyad,

május 13: Temesvár.

Alakulása idején a Jazzybirds híres rock-slágereket dzsesszesített meg, ezekkel felkeltve a közönség és a szakma érdeklődését. A bukaresti Guerrilla rádió listájára felkerült a Green Day - Basket Case című dalának feldolgozása és az ehhez készült házi videót több mint 60.000-en látták már. Ezzel meggyőzték a szintén bukaresti Soft Records lemezcéget, hogy szerződést kössön velük. Így került piacra 2014-ben a Jazzybirds első lemeze, melynek címe Birth (Születés). Közben számos neves nemzetközi és hazai klubban felléptek, valamint a legnagyobb fesztiválok vendégei voltak: Green Hours International Jazz Festival (Bukarest), Jazz in the Park (Kolozsvár), Festivalul Dilema Veche (Gyulafehérvár), G Feszt (Székelyudvarhely), BlajAlive Festival (Balázsfalva), Kolozsvári Magyar Napok, Csíki Napok stb.

A sorra kerülő On the road lemezbemutató koncerten, amely kizárólag saját szerzeményeket tartalmaz, a román főváros legjobb dzsesszzenekarának (Bucharest Jazz Orchestra) fúvósai is vendégszerepelnek.

Jegyeket a Magyar Opera jegypénztáránál, valamint a www.biletmaster.ro oldalon lehet vásárolni.

Részletek itt.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X