Ismét kitettek magukért a legügyesebb csíki mesemondó diákok


-A A+

Tizenkettedik alkalommal szervezték pénteken a csíkmadarasi Kiss Ferenc Általános Iskola pedagógusai a Benedek Elek: Mesék útján, csodák földjén mesemondó versenyt.

A versenyen a legügyesebb I-VIII. osztályos csíki mesemondók képviselték településüket, iskolájukat Csíkszentdomokostól Gyimesfelsőlokig, egy-egy népmesével vagy Benedek Elek-mesével. A zsűrit Györfi Erzsébet népdalénekes, Antal Rozália, a Nagy István Művészeti Líceum tanítónője és Nyírő Ibolya, a Napocska Napköziotthon óvónője alkotta.

Az I-II. osztályosok között első helyezést ért el a csíkmadarasi Fazakas Boróka, második díjban részesült a csíkszentdomokosi Albert Sarolta és a csíkdánfalvi Süket Bíborka, a harmadik díjat pedig a csíkszépvízi Bogos Orsolya vihette haza.

A III-IV. osztályosok között nagyon szoros verseny alakult ki, végül első díjban részesült a csíkszentsimoni Kopi Alfonz, második helyezést ért el a madéfalvi Császár Balázs és a csíkszentgyörgyi Csiszer Előd, harmadik díjat pedig a csíkmadarasi Horvát Ágota kapott.

A rendezvény főtámogatója a Communitas Alapítvány. Támogatók: a csíkmadarasi Alma Mater Egyesület és a Kiss Ferenc Általános Iskola.

Az V-VIII. osztályosok mezőnyében a csíkszeredai Bilibók Márton aratott babért, második helyezett lett a csíkmadarasi Sándor Mónika és a csíkbánkfalvi Sándor Rita, harmadik pedig a csíkszentdomokosi Szabó Szilvia.

Az első helyezettek fogják képviselni Csík vidékét az ősszel megrendezendő Kriza János Mese- és Balladamondó Versenyen.

 








EZT OLVASTA MÁR?

X