Őszi Sokadalom: az Omega is fellép Kézdivásárhelyen


-A A+

Értékközvetítő programokat kínál az idei kézdivásárhelyi városnapok, az Őszi Sokadalom, amelynek sztárfellépője az Omega együttes lesz – számoltak be a szervezők.

„A négy éve megálmodott programpolitikán nem változtattunk, a központban marad a több mint 130 kézművest és hagyományos termelőt felvonultató vásár, ezt a számot pedig biztosan idén is tudjuk tartani” – nyilatkozta sajtótájékoztatón Bokor Tibor.

Kézdivásárhely polgármestere elmondta, az augusztus 25-28. között sorra kerülő rendezvény középpontjában marad a kézműves- és hagyományos termelők vására, akárcsak a gyermekváros. A Pityókafesztiválra idén is a Molnár Józsiás-parkban kerül sor, a Borudvarban pedig egész hétvégén szüret lesz, népzenével és néptánccal. A színpadi programot Keresztes Ildikó, Ganxsta Zolee és a Kartel, valamint Homonyik Sándor erősíti.

„Az Őszi Sokadalom záró koncertje mindig a legnagyobb érdeklődésnek örvend, amelyet rendszerint – és idén is – tűzijátékkal zárnak. „Sikerült egy olyan zenekart meghívni, akik sosem jártak Kézdivásárhelyen, akik 54 éve vannak a pályán, a magyar zene ikonikus alakjai, talán azt is mondhatjuk, hogy azon kevés magyar zenekarok közé tartoznak, akik nemzetközileg is ismertségre tettek szert és elismerik őket ma is. Az Őszi Sokadalom záró koncertjét az Omega együttes adja augusztus 28-án, vasárnap este 9 órától” – jelentette be a polgármester.

Hozzátette: a program többi részében a helyi zenekarok kerülnek előtérbe, és sosem volt annyi helyi meghívottjuk, mint idén.

Ménessy Kinga, az Őszi Sokadalom főszervezője elmondta: pénteken, a hagyományos vásár megnyitóján a Tanulók Klubja fúvósai és mazsorett-csoportjai indítják az ünnepet, majd a kovásznai és kézdivásárhelyi tagokat felvonultató Chop Snobs együttes ad koncertet. Szombaton az Open Stage humor- és zenés produkcióját láthatják az érdeklődők. Vasárnap a kézdivásárhelyi tehetség, László Attila újra hazai pályán énekel, majd Rúzsa Magdi legismertebb dalaival jön a Black Velvet zenekar.

Az Őszi Sokadalom nyitónapján, augusztus 25-én, csütörtökön a Vigadó Művelődési Ház és a Városi Színház is újra kinyitja kapuit, az évadnyitó előadást ezen a napon tartják.

Amikor a színpadi program véget ért, hajnalig tartó szórakozás várja az érdeklődőket a Vigadó udvarán felállított partisátorban. Az Urbanizé bulik két szervezője, Máthé Zoltán és Hodor Levente ismertették a programot, amely szerint pénteken Azteca + Manó és Dubgrade, szombaton Gojira + Planet H, Shiver és Jumbo lemezlovasok szolgáltatják a hangulatot. Napközben a CsomóPont egyesület Noise táborának installációit állítják ki.

Az Őszi Sokadalom folyamatosan frissülő honlappal rendelkezik.








EZT OLVASTA MÁR?

X