Pezsgő magyar közmédia szilveszterkor


-A A+

Az év utolsó napja a számadás és a felhőtlen szórakozás ideje. A magyar közszolgálati csatornák mindkettőhöz bőséges muníciót nyújtanak – ígéri az MTVA szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A szilveszteri forgatag a tévé előtt már délelőtt elkezdődik. Amíg a gyermekek a Misi mókus és A kockás fülű nyúl vidám kalandjait élvezik (M2 11.20), addig a felnőttek a Mágnás Miska magyar filmvígjáték főhőseivel dalolhatják a „Csiribiri kék dolmány" örökzöld slágert (M1 12.05).

Azok a nézők, akik továbbra is a mosolyt választják, kapcsoljanak át a Dunára. Az örökös című film egyesek szerint A Tanú kistestvére, és egyben a szocializmus vérbő szatírája. A sztori egy amerikai örökség körül bonyolódik, s a történetet a parádés szereposztás (Sinkovits Imre, Latinovits Zoltán, Váradi Hédi) viszi sikerre (Duna 14.45).

A Gasztroangyal év végi adása Gardafesztivál névre hallgat. No, itt semmiképpen se a KISZ „Ifjú gardájára", hanem inkább a finom balatoni halra gondoljunk. Aki még nem hallott e kulináris rendezvényről, annak a tévé előtt a helye. Az egyórás műsor készítői Borbás Marcsi vezetésével felcsapnak halásznak is, gardát is sütnek, balint is főznek, és nem vetik meg a jó borokat sem (M1 17.00).

Este már a kabaré a főszereplő. Szálka, avagy Bagi és Nacsa megakad a torkán óévbúcsúztatója igazi sztárparádé. A műsor vendége Fábry Sándor. A hangos, mindenkit karikírozó showman végre Bagi Ivánban emberére talál, a paródiában megkapja a magáét és magára ismerhet (M1 20.00).

tvradio szilveszter resize

A rádióban már izgatottan várják a tévéműsor végét, hiszen kezdődik a B. ú. é. k. 2013, a Rádiókabaré szilveszteri műsora. Jól járt az a néző, akinek sikerült jegyet kapni a Tháliába a műsor két felvételére; összesen 5 óra és 45 percnyi kabarét nevethettek végig a „derékpróbáló" műsor alatt. A műfaj legjobbjai harcoltak azért, hogy bekerüljenek a háromórányi adásidőbe. Akik viszont alkoholos befolyás, vagy más egyéb akadály miatt nem tudják meghallgatni az adást (Kossuth Rádió 21.00), azok január 5-én pótolhatják az élvezeteket (Kossuth Rádió 9.00).

A tévés doboz mellett rekedteknek a Mindenből egy van bolondozásait javasoljuk. A jól ismert cukrászdában szilveszteri bulit szerveznek, s híres vendégeket is várnak. Az invitáltak nem, vagy csak késve jönnek, így együtt izgulhatunk a vendéglátókkal (M1 21.00).

tv szilveszter resize resize

A szomorkodóknak, és a mélabúsoknak a Szigligeti Színházból közvetített Szilveszteri Gálaműsor nyújthat vigasztalást. A Határtalan zene 2012 programban elmosódnak a műfaji és a földrajzi határok. A két óra alatt bécsi operett- és amerikai musicalrészletek, pesti kuplék, közismert film- és bulislágerek váltják egymást; szolnoki színészek és vendégeik: Pécsi Ildikó, Bitskey Tibor, Sáfár Mónika és mások előadásában (M1, Duna World 21.55).

Mikor (magyar idő szerint) tizenkettőt üt az óra, csendesedjünk el egy kicsit, vessünk számot az elmúlt évvel, tegyük meg fogadalmainkat, s fogalmazzuk meg teveinket! A Himnuszt követően a magyar köztársasági elnök ünnepi köszöntője hangzik el. Ezután ismét a vígasságé a terep, mert éjfél után kezdődik a Retró kabaré. Nemcsak az idősebbekhez szól a Markos-Nádas duó, Nagy Bandó András, vagy Ede bácsi képében Bajor Imre. Bizonyára a válogatás részletét már többen nem először látják, de hát egy „újszülöttnek minden vicc új", s ezért is nevezik retrónak a műsort (M1 0.05).

S akik nem bírnak megmaradni a fotelban, azoknak a Zene szilveszteri hangulatban szolgáltatja a talpalávalót. Magyar előadók számaiban a világzene, klasszikusok új köntösben, s a ragtime is helyet kap (Kossuth Rádió 0.17).








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X