Életrajzi film készül a Gyűrűk ura írójáról


-A A+

A film J. R. R. Tolkien ifjúságát és későbbi feleségéhez fűződő szerelmét dolgozza fel, Middle Earth (Középfölde) a címe és rendező James Strong, aki a Downton Abbey sorozatot is jegyzi.

A Variety.com értesülése szerint A Gyűrűk Ura és A hobbit írójáról készülő film producere Bob Shaye, Michael Lynne és Rachael Horovitz lesz. Shaye és Lynne A Gyűrűk Ura-trilógia elindítása felett is bábáskodott, mikor még a New Line Cinemát vezették.A páros 2008-ban alapította meg a Unique Features produkciós céget. Horowitz korábbi munkái között szerepel a Pénzcsináló című Oscar-jelölt produkció.Strong, aki rendezőként egyebek mellett a Downton Abbeyt is jegyezte, Angus Fletcher forgatókönyvéből forgatja az életrajzi drámát. Fletcher hat évig gyűjtötte az anyagot a forgatókönyv megírásához.

A Middle Earth Tolkien (1892-1973) ifjúságát és későbbi feleségéhez, Edith Bratthez fűződő szerelmét idézi fel. A pár barátai körében boldogan élt Oxfordban, ám amikor 1914-ben kitört az első világháború, Tolkien bevonult és számos csatában vett részt. Egy súlyos fertőző betegség miatt kórházba került és ott kezdett el írni.

A film forgalmazási jogainak értékesítését a februári Berlinalén kezdik el.
EZT OLVASTA MÁR?

X