Itthon telelő madarainkról várnak fotókat


-A A+

Fotópályázatot hirdet a Zöld SzékelyFöld Egyesület Téli madárles címmel a Hangyasuli program keretében. A pályázat célja felhívni a figyelmet a bennünket télen is körülvevő színes madárvilágra, a madarak védelmének fontosságára.

Habár a tél beálltával jóval hidegebbek és rövidebbek a napok, nehezebb az élelemszerzés, így is nagyon sok madárfaj vidékünkön marad, itt telel. „Fontos, hogy megismerjük a közvetlen környezetünkben élő madárvilágot, rájöjjünk arra, hogy nem csak veréb és galamb az, amivel naponta találkozunk" – vélik a kezdeményezők.

Ennek megfelelően a szervezők olyan fényképeket várnak, amelyek az itthon telelő színes madárvilágot mutatják be.

A pályázatokat 2013. január 11-e és február 28-a között lehet beküldeni. A pályázók folyamatosan küldhetnek be a témához kapcsolódó képeket február 28-án éjfélig az info@zoldszekely.ro email címre, a szervezők ezeket megjelentetik a Zöld SzékelyFöld Egyesület Facebook-oldalán, ahol szavazás fog zajlani.

Mivel a pályázat célja elsősorban a madárvilág népszerűsítése, ezért nem fotós szakemberek fogják eldönteni a nyertes kilétét, hanem az a fénykép nyer, amely a legtöbb kedvelést („like"-ot) kapja a határidő lejártáig.

Egy pályázó legtöbb három képet küldhet be, viszont egy versenyző csak egyszer kerülhet díjazásra. Az eredményhirdetésre március 1-jén kerül sor.

Díjak:
1. hely: távcső (Celestron UpClose 8x40)
2. hely: Madár-határozó (Mullarney-Svensson-Grant, Park Könyvkiadó, 2011)
3. hely: madáretető








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X