Mozivásznon láthatják a japán animációs rendezőóriás filmjét a kolozsváriak


-A A+

Február első TIFF Filmtár (Cinemateca TIFF) vetítésén a japán Hajao Mijazaki 1988-as Totoro – A varázserdő titka című animációs filmjét vetítik a kolozsvári Győzelem moziban, csütörtök este 8 órától.

A film egy régészprofesszor két fiatal lányáról szól, akik új házba költöznek és kapcsolatba kerülnek a környékbeli erdő egyik szellemével, Totoróval a háború utáni Japánban. A hatalmas, puha és jóságos figura az egyik legnépszerűbb japán animációs karakter. Totoro más csodálatos lényekkel is megismerteti a filmbeli testvéreket és a nézőket, többek között egy Cicabusszal.

Hajao Mijazaki, aki 2003-ban Oscar-díjat nyert a Chihiro szellemországban című filmjével, 1985-ben alapította meg Takahata Iszao és Szuzuki Tosio közreműködésével cégét, a Studio Ghibli-t. Animációs filmjei nem csak gyerekeknek szólnak, a Totoro kultuszfilm lett, számos filmes toplistán szerepel. Mijazaki Hajao 2013. szeptember 1-jén jelentette be visszavonulását a Velencei Filmfesztiválon, utolsó, Szél támad című filmje bemutatása után.








EZT OLVASTA MÁR?

X