Két év után ismét műsoron a Fizikusok Gyergyóban


-A A+

Kedden este 7 órától a gyergyószentmiklósi Figuránál újra megtekinthető Dürrenmatt Fizikusok című drámája Albu István rendezésében. Az előadást 2015-ben mutatták be és közel két éve nem tűzték műsorra.

A darab helyszíne egy festői nyugalmú luxusklinika, egy magán elmegyógyintézet, ahol milliomosok pihenhetik ki a század fáradalmait. A klinika nyugalmát azonban váratlanul néhány bizarr gyilkosság kavarja fel. A klinika vendégei közül hárman régi bentlakónak számítanak. A személyzet is csak képzelt nevükön: Newtonként, Einsteinként és Möbiusként ismeri azt a három tudóst, akik valamilyen ismeretlen okból már évek óta az intézet lakói. Körülöttük fonódnak egy olyan furcsa bűnügy szálai, ami Dürrenmatt darabjának kiindulópontja lesz. Ebből a nyomozásból indul Dürrenmatt komédiája, s szövi helyzeteit egy olyan történetté, melynek középpontjában a XX. század egyik fontos kérdése: az egyén felelőssége áll.Felelősek vagyunk-e a világért, ami cselekedeteink, korszakalkotó felfedezéseink nyomán folyamatosan változik köröttünk? Mit kezdjen az emberiség egy találmánnyal, ami egyszerre képes gyökeresen megváltoztatni a világot, miközben bárki számára lehetővé teszi, hogy egyetlen mozdulattal elpusztítsa azt? Felelős-e a tudós azért a tudásért, ami értelmének, gondolkodásának köszönhetően birtokába jut? – többek közett ezen kérdéseket veti fel a Figura előadása.

Jegyek diákoknak 15 lej, nyugdíjasoknak és csoportkedvezménnyel (min. 10 fő) 10 lej válthatók munkanapokon délután 3 és este 7 óra között a Figura Stúdió Színház előcsarnokában található jegypénztárban, helyet foglalni és érdeklődni a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen lehet.








EZT OLVASTA MÁR?

X