Hangversennyel ünneplik március 15-ét Sepsiszentgyörgyön


-A A+

A 15 éves Georgius Zenekar és a Csíki Kamarazenekar különleges koncerttel készül március 15-re Sepsiszentgyörgyön.

A csütörtökön 19 órától kezdődő koncert helyszíne a Tamási Áron Színház nagyterme. A hangverseny első részében szólista szerepben ritkán előforduló két hangszert hallhat a közönség, altfurulyát és fagottot, különlegesen szép, de ritkán játszott művek szereplőjeként. A koncert második részében ismertebb „magyar hangvételű” művek szólalnak meg, közlik a szervezők.Az est karmestere a budapesti Werner Gábor, szólisták Mohai Bálint – fagott (Budapest), dr. Filip Ignác – altfurulya (Sepsiszentgyörgy) és Ráduly Ádám – fagott (Sepsiszentgyörgy-Nagyszeben).

Az előadást Ludwig van Beethoven: István király-Nyitánya (op.117) indítja, ezt követi Georg Philipp Telemann Furulya-fagott kettősversenye ( TWV 52:F1), majd Carl Maria von Weber F-dúr fagottversenye (op.75) zárja a koncert első részét. A szünet után Hector Berlioz: Rákóczi indulója, Joseph Haydn: Magyar rondója, Liszt Ferenc: Magyar rapszódiája is felcsendül. A koncert zárórészében Erkel Ferenc: Hunyadi palotás című művét hallgathatja a közönség, melyet Kodály Zoltán: Háry János oprájából a Dal, Intermezzo részlet követ és végül Kálmán Imre Ördöglovas – palotás műve következik és zárásként Johannes Brahms Magyar táncok ismerős dallamait hallhatja a közönség

A koncertre érvényesek a Hangversenyévad éves bérletei, jegyek a Városi Kulturális Szervezőirodában (Szabadság tér 1. szám) és online kaphatóak.

Zenetörténeti ízelítő a Party Brass Banddel

A Hangversenyévaddal egybekötve újabb kiadásához érkezik a Leckehangverseny sorozat is, március 16-án, pénteken 10 és 12 órai kezdettel a Party Brass Band együttes közreműködésével hallhat a közönség a Tamási Áron Színház nagytermében. A könnyűzene az a különleges zenei műfaj amelynek kialakulása nem Európához köthető, hiszen az Amerikai Egyesült Államokban alakult ki a huszadik század elején és rövid idő alatt meghódította az egész világot. Az előadás során a hallgatóságnak alkalma adódik ismerkedni ezzel a sajátos zenei hangzásvilággal, a könnyűzene jellegzetes ritmusaival, kezdve a klasszikus korszaktól a dixieland és szving korszakon át a nagyzenekarok világát érintve, egészen a modernebb hangvételű jazz zenéig.








EZT OLVASTA MÁR?

X