Az összecsukható nagymama: bemutató a Puck Bábszínházban


-A A+

Pénteken, június 29-én 18:00 órától a Jancsó Hajnal által rendezett Az összecsukható nagymama című előadás bemutatójára vár kicsiket, nagyokat a kolozsvári Puck Bábszínház. Az előadás szombaton, június 30-án 11:00 órától is megtekinthető. 

Az összecsukható nagymama a város nagyáruházának egy innovatív terméke, amely mos, főz, takarít, mesét olvas és a tanulásban is segít, a vállán pedig van egy gomb, amellyel össze lehet csukni. A nagymamát megvásárolja Dorka és Dömötör családja, az együttélés szépen alakul, egy napon azonban a gomb meghibásodik, s nagymama többé már nem csukható össze. Mivel garanciában van, a szülők reménnyel telve viszik vissza az áruházba, hogy kicseréljék…„A család tagjai az elektronikus világ szülöttei. Testük minden része ebből építkezik, mozdulataik és gondolataik ezt a világot tükrözik. Selejtes elektronikai, technikai elemek segítségével és nagyon nagy szeretettel hoztuk őket létre. A múltat idéző nagymamafigura emberi mivolta élettel tölti meg az elgépiesedett generációk mindennapjait.” – vallja Jancsó Hajnal, az előadás rendezője.

„Kihívás volt számomra gyerekekhez szólni és újat tanulni, illetve a témához igazodni. Igyekeztem az én felnőtt elvárásaimat háttérbe helyezni és megpróbáltam visszaugrani időben a saját gyerekkorom játékosságaiba” – nyilatkozta az előadás zenéjét szerző Sipos Krisztina. 

 A Puck Bábszínházban bemutatásra kerülő Az összecsukható nagymama című produkció egyben Jancsó Hajnal, rendező szakos hallgató mesteri vizsgaelőadása is. A bábdarab szövegkönyve Szőcs Margit azonos című meséjének továbbgondolt változata. Az előadás időtartama 45 perc, az alsó korhatár pedig 3 év. 

Jegyek válthatóak előadás előtt a bábszínház pénztáránál. Jegyfoglalás hétfőtől péntekig 9-16 óra között a következő telefonszámon: 0731837693. Továbbra is igényelhető a nagycsaládos jegy a Puck Bábszínház magyar tagozatának az előadásaira. Ennek lényege, hogy a minimum három gyermeket kísérő szülők (maximum két nagykorú) ingyen tekinthetik meg az előadást.

 
EZT OLVASTA MÁR?

X