Nagykép

 • Vizes vb: amikor épp semmi nem történik a Duna Arénában...

  Azt talán már a csecsemők is tudják, hogy a budapesti vizes világbajnokságra épült Duna Aréna a maga nemében világszínvonalú létesítmény, amihez hasonlót olimpiai játékokon is csak elvétve találni. A Maszol kiküldött tudósítója vasárnap, a délelőtti és délutáni programok között körbefotózta az aréna köré épített Fan Zone-t is. NAGYKÉP.

 • Erről szólt még Tusványos politika és a fejtágítás mellett

  A változatos témájú panelbeszélgetések, a nagy politikai ki-,  bejelentések, incidensek mellett másról is szólt az idei, 28-ik Tusványos.

 • Éjszaka mutatja igazán lenyűgöző arcát az Electric Castle

  Megmutattuk már a bonchidai Electric Castle-t nappali fényben, most jöjjön az éjszakai összeállítás. Vasárnapig van még idő kipróbálni a zene, fényhatások, installációk és a Bánffy-kastély együtthatását. 

 • 5. Electric Castle Bonchidán: még robotbár is van

  Szerdán a nulladik nappal elkezdődött az 5. Electric Castle Bonchidán (július 12-16.). Csütörtök délben mi is kilátogattunk.

 • VIBE: az ismerős fesztiválhelyszín úgy tűnik, bevált

  Marosvásárhely újra felkerült Erdély fesztiváltérképére – írják a VIBE szervezői ismertető füzetükben, és így fogalmazott egy résztvevő is a helyszínen. Fesztiválozók szavaival és helyszíni fotóinkkal mutatjuk a hangulatot.

 • Így láttuk mi a második Double Rise fesztivált

  Miután legutóbb felmértük a Double Rise fesztivál első két napját, most összefoglaljuk mindazt, amit csütörtöktől vasárnapig Torockón láttunk, hallottunk, tapasztaltunk.

 • Bemutatkoztak a végzős képzőművészek és designerek Kolozsváron

  Több mint 3000 munkával mutatkoznak be a kolozsvári Képzőművészeti és Formatervezői Egyetem végzősei az Expo Transilvania csarnokban.

 • Átköltözött a Sétatérre a Jazz in the Park

  A kolozsvári Jazz in the Park fesztivál péntektől a Szamospartról a Sétatérre költözött. Az első látogatók között néztem meg a helyszínt, ami sokkal szellősebbnek és változatosabbnak tűnik a tavalyinál.

 • A Double Rise fesztivál idén is belakja Torockót

  A Bye Alex és a Sleppen még csak melegítettek, a Quimbyn pedig már teljes átéléssel tomboltak a fesztiválozók a torockói Double Rise első napján. Csütörtöktől ismét „felborította” a falu nyugalmát a reggeltől hajnalig bulizó társaság, de a helyiek ezt már tavaly megszokhatták.

 • Megnéztük, hogyan lakta be Kolozsvár felújított főterét a 16. TIFF

  Péntek este hivatalosan is megnyílt a 16. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál Kolozsváron. Idén valamivel kevesebb, de így is átnyálazhatatlanul sok filmet tartalmaz a program. 

 • Együtt lenni jó: a Várkert Fesztiválon hétvégéztek a kolozsvári magyar családok

  „Úgy tűnik, hogy a fő célunkat elértük: pótolni tudtuk a családoknak szánt rendezvények hiányát az egyre bővülő erdélyi fesztiválpiacon” – értékelte a Maszolnak Gergely Balázs főszervező a gyalui II. Várkert Fesztivált. Kijelentését csak megerősíteni tudjuk.

 • Ilyen volt a 7. Kolozsvári Ünnepi Könyvhét első délutánja

  A 7. Kolozsvári Ünnepi Könyvhét csütörtöki megnyitójáról már beszámoltunk, most megmutatjuk, hogy mi várta az első látogatókat a Fogoly utcában és környékén.

 • Elkezdődött a kolozsvári magyar egyetemisták megarendezvénye

  Szerdán délben kezdetét vette a 24. KMDSZ Diáknapok és egyben az ezzel járó őrület is. Kolozsvár főterén egymást alig hallottuk, de a csapatok indulóit, dobveréseit és a megszokott üdvrivalgásait annál inkább. A megarendezvény vasárnapig tart.

   

 • Szétnéztünk a Szent György Expón

  A Szent György Napok elengedhetetlen része volt az Expó, amióta csak létezik a városnapok. Idén szűkösebbre sikerült, mint ahogyan megszoktuk, de a kínálat kárpótolt.

 • Bejártuk az utcai vásárt a Szent György Napokon

  Bejártuk az utcai vásárt a Szent György Napokon, pénteken. Találtunk szemnek-szájnak, agynak, gyomornak valót bőven.

 • Ekkora kaliberű sporteseményt még nem rendeztek Erdélyben

  Akkora kaliberű sporteseményt még nem rendeztek Kolozsváron, mint a vasárnapig tartó torna Európa-bajnokság. Ez nem lett volna lehetséges, ha nem épül meg a Szamos partján a 7300 férőhelyes multifunkcionális csarnok, amely az utóbbi 2 év alatt a román valogatottak majd' minden jelentősebb mérkőzésének otthonául szolgált.

 • Kipróbáltuk az ország legmenőbb sportközpontját

  Nehéz lenne olyan sportágat találni, amelyet ne űzhetnénk a közpénzből felépített, ingyenesen használható kolozsvári létesítményben. Első nekifutásra tekéztünk, asztaliteniszeztünk, és ami biztos, visszatérünk még ide.

 • Sarki időjárás Európában – fagyos hangulatú képekben

  Európa nagy része szenvedett az elmúlt napokban a tél miatt, Magyarországon például harminc éve nem volt ilyen hideg. 

 • Budapesti olimpia: mutatjuk a legfrissebb látványterveket

  Csütörtökön közölték a 2024-re tervezett budapesti olimpia legfrissebb aktuális látványterveit. A 2024-es olimpia rendezési jogáért a magyar főváros Los Angelesszel és Párizzsal verseng, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szeptember 13-án, Limában dönt a helyszínről. 

   

 • Ezt hagyta maga után Matthew, az évtized legnagyobb hurrikánja

  Haiti megkezdték a Matthew hurrikán halálos áldozatainak tömegsírokba hantolását - közölte egy kormányzati tisztségviselő vasárnap, miközben kolerás megbetegedések kezdődtek az ország hurrikán által letarolt részén, és a halálos áldozatok száma elérte az ezret.