Világkörüli utazásra hívták a kolozsvári diákokat


-A A+

Ezzel a felszólítással nyitották meg szerdán a 26. KMDSZ Diáknapokat, hogy ez pontosan mit fed, vasárnapig valószínűleg kiderül. Közel ötezer kolozsvári egyetemista figyelme központosul a következő napokban a bulizásra és a versenyekre. A megarendezvény a megszokott módon a főtéri felvonulással indult, ahol a csapatok tulajdonképpen bemelegítettek az előttük álló küzdelemre és szórakozásra. 

A május 12-ig tartó megarendezvény részletes programja itt olvasható, a Törökvágáson fellép többek között a Bagossy Brothers Company és az USNK is. A bulikra az elővételes bérlet online és a KMDSZ irodában kapható, A kártyával 90 lej, A kártya nélkül 100 lej, május 5-ig. Utána A kártyával 100 lejbe, A kártya nélkül pedig 120 lejbe fog kerülni a bérlet. Napijegyek csak helyszínen kaphatóak majd, szerdán és pénteken 30 lej, a többi napon 25 lejbe fognak majd kerülni.

A cél megmutatni, ki a hangosabb és a vagányabb.

Ellenfelek, de nem ellenségek.

Igyekeznek a csapatok mindig valami újjal előrukkolni, de huszonhatodjára már nem könnyű. A Paprika Rádió idén is csipős flashmobbal készült, mindenfélére utasítgatta a résztvevőket.Őt is láttuk már az elmúlt években. A jelmezt biztosan.

A csapatzászlók és -indulók sem hiányoznak egyik évben sem.Valami guruló jópofiságot is gyakran összebarkácsolnak a csapatok.Vonzza a tekinteteket, s ilyenkor a népszerűség is fontos.Koreográfia, arcfestés. Fesztivál van, nem?Jó, ilyet még nem láttam. Ráadásul break dance-elt is.Meglepetésvendég! Tudor Giurgiu TIFF-főszervező lassított a léptein és körülnézett, ha már ekkora banzáj volt.Akik egy Wellhello-dalra is rázzák a hajukat. Menő!A világ, amelyben Vlagyimir Putyin, Barack Obama és Jon Snow sorozathős haverok.Fair play: ölelj meg egy másik csapatból valakit, hangzott a rádióban az utasítás.Valamilyen formában Tibi atya is mindig feltűnik.Elindult a tömeg a Törökvágásra, mi már csak azt kívánjuk, hogy az idő is nekik kedvezzen.