Elkezdődött a kolozsvári magyar egyetemisták megarendezvénye


-A A+

Szerdán délben kezdetét vette a 24. KMDSZ Diáknapok és egyben az ezzel járó őrület is. Kolozsvár főterén egymást alig hallottuk, de a csapatok indulóit, dobveréseit és a megszokott üdvrivalgásait annál inkább. A vasárnapig tartó megarendezvény részletes programjairól itt olvashatnak.

Fél egy után már jócskán vonultak a csapatok a 13 órakor kezdődő főtéri megnyitóra. Indulóval, zászlóval és hatalmas energiával, jókedvvel.

A diáknapok idei témája az űrutazás. Ezt sok csapat komolyan is vette, próbálták valahogy beépíteni a ruhákba, sminkbe, kabalákba. Itt például egy asztronauta vonul.

A Rámszesz nevű csapatban valóban fel is bukkant a névadó fáraó.

Ezt a szerelést akár egy zenei fesztiválon is simán el tudjuk képzelni.

Nagyon izgalmas arcfestéseket is láttunk.

Lehet, hogy ő éppen az űrutazás ellen lázad, azt hirdetve: „vissza az őskorba!”

A BeeBassSnake csapat kabalája akkora, hogy ketten kell vigyék.

„Boldogságot színlelni kár és vétek” – Oláh Emese, Kolozsvár alpolgármestere így üdvözölte a diáktömeget, aki ezáltal a résztvevők felszabadultságára utalt.

Markó Bálint, a BBTE rektorhelyettese többek között azért szurkolt, hogy a meleg, napos idő a diáknapok teljes idejére kitartson.

Magyarul köszönt és kívánt jó szórakozást a BBTE diáktanácsának vezetője, Cătălin Hădadea. Óriási taps fogadta a gesztust.

A megnyitó után elkezdődött a „csípős” flashmob, azaz mindenki rákapcsolódott a Paprika Rádióra, ahonnan a szerkesztők mindenfélére utasították a diákokat. Például így kellett táncolni.

Vagy így.

Majd mindenki lerótta tiszteletét Mátyás király előtt.

Ezt követően pedig a csapatok lepihentek egy pár percre. Szükség lesz a napokban az energiára – gondolhatták a Paprika Rádiósok.

Valószínűleg erre gondolhatott a Hiperkarma Bérczesi Robija, amikor megírta: „csak a dob meg a basszus zakatol a füleiben!”

Újraértelmezett Nemzeti Konzultációs plakátok.

A főtéri bulinak vége, a csapatok kivonulnak a diáknapok állandó helyszínére, a Törökvágásra.